Kedveled az egyedi ízvilágú és különleges ételeket? Akkor ezt a rántott savanyú uborka receptet feltétlenül próbáld ki! Kevés hozzávalóból, gyorsan elkészíthető finomsággal lepheted meg családodat, barátaidat.
Senki sem szeret nyáron sok időt a konyhában tölteni. Ez az étel nemcsak ízletes, hanem egyedisége miatt is különleges választás lehet, akár még a Foci-Eb meccseire is remek harapnivaló lehet!
12 db savanyú uborka (6-9 cm-es)
liszt, kb. 4 db tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz
400 ml olaj a sütéshez
1 kis csokor kapor
300 g natúr joghurt
2 gerezd fokhagyma
só
tetszőleges saláta a tálaláshoz
1. A savanyú uborkákat hosszában vágjuk ketté, majd konyhai papírtörlővel alaposan itassuk le róluk a nedvességet.
2. A felezett uborkákat panírozzuk lisztbe, felvert, enyhén megsózott tojásba, zsemlemorzsába, majd ismét tojásba és zsemlemorzsába. Az olajat hevítsük fel egy nagy lábasban, és a közepesen forró olajban süssük az uborkákat aranybarnára. Tálalásig szedjük konyhai papírtörlőre.
3. A kaprot mossuk és szárítsuk meg, szárazzuk le, és aprítsuk finomra. Keverjük össze a joghurttal, a megpucolt, lereszelt fokhagymával és kevés sóval.
4. Tálaljuk a rántott uborkákat a joghurtos mártogatóval és a megmosott salátával.
Tipp: Kovászos uborkából is készíthetünk rántott uborkát.
egy adag kb.: 220 kalória
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.