Uralkodónők kedvec ételei: ezeket fogyasztják az előkelőségek

receptek királynő étel
A királynők és hercegnők étrendje mindig is nagy érdeklődést váltott ki az emberek körében. Vajon milyen ételeket kedvelhetnek? Cikkünkben összegyűjtöttük az előkelőségek kedvenceit, és megtudhatjuk, milyen fogások kerülnek az asztalaikra.

Kamilla királyné kedvence: paradicsomos sült bab pirítóssal

kamilla királyné
Kamill kedvence a paradicsomos sült bab pirítóssal
Forrás: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 2 doboz (kb. 415 g-os) sültbab-konzerv
  • 2 tk szárított kakukkfű
  • 200 g szikkadt bagett
  • 6 ek olívaolaj
  • 8 szelet bacon
  • 4 db tojás
  • 4 szelet toast kenyér

Elkészítés:

1. Öntsük a babot a levével együtt egy kisebb tűzálló tálba. Szórjuk meg a szárított kakukkfűvel, azután süssük a 180 fokos sütőben 15 percig.

2. A bagettet tegyük hűtőtasakba, majd sodrófával törjük morzsásra, és szórjuk a babra.

3. Az egészet locsoljuk meg az olívaolajjal, rendezzük el rajta a baconszeleteket, majd üssük rájuk a tojásokat, és hintsük meg azokat egy kevés sóval. Végül süssük az ételt 12-15 percig.

4. A kenyérszeleteket pirítsuk meg és tálaljuk a sült babbal.

Kamilla királyné nem kedveli a különleges ételeket, a legegyszerűbb, bármelyik szupermarketben is beszerezhető ételeket fogyasztja és étterembe sem szívesen jár.

Letícia királyné kedvence: lazac grillezett zöldségekkel

Letícia királyné
Letícia spanyol királyné kedvence a lazac grillezett zöldségekkel
Forrás: AFP

Hozzávalók:

  • 400 g lazac
  • olívaolaj
  • bors
  • 1 ek citromlé
  • 2 szál répa
  • 1 db cukkini
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 db kaliforniai paprika

Elkészítés:

1. A halról papírtörlővel itassuk fel a nedvességet, majd dörzsöljük be olívaolajjal. Melegítsünk fel egy serpenyőt, csepegtessünk bele kevés olívaolajat, helyezzük bele a lazacot, sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg a citromlével és hozzávetőlegesen süssük 4-5 percig, amíg a szelet a közepéig kivilágosodik, majd fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük 4-5 percig.

2.A répát hámozzuk meg, vágjuk karikára. A cukkinit mossuk meg, vágjuk karikára. A lila hagymát pucoljuk meg, szeleteljük fel karikára. A kaliforniai paprikát mossuk meg és vágjuk szeletekre.

3. A zöldségeket tegyük egy serpenyőbe, és olívaolajon süssük roppanósra.

Letícia királyné nagyon odafigyel az alakjára, így az étkezésében is szigorú szabályokat követ. A Perricone-diétának köszönheti sugárzó megjelenését, mely kizárólag gyulladáscsökkentő ételeket tartalmaz.

Katalin hercegné kedvence: zöldséges curry

Katalin hercegné Wimbledon Tennis Championships - Day Thirteen
Katalin kedvence a zöldséges curry
Forrás: Northfoto

Hozzávalók (4 személyre):

  • 2 db burgonya
  • 1 szál sárgarépa
  • ½ fej karfiol
  • 3 evőkanál napraforgó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál currypor
  • 200 g kokrélparadicsom
  • 300 ml zöldség- vagy csirke alaplé
  • 100 g fagyasztott borsó
  • natúr joghurt
  • mangó chutney

Elkészítés:

1. A burgonyát és a sárgarépát hámozzuk meg, vágjuk fel kisebb darabokra és kezdjük el főzni 8-10 percig. A karfiolt tisztítsuk meg, szedjük rózsáira, és adjuk hozzá a krumplihoz és a répához. Főzzük együtt 5 percig még, majd szedjük ki és tegyük félre.

2. Egy magasabb falú serpenyőbe melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és pároljuk üvegesre. Szórjuk meg a curryporral, keverjük át.

3. Adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot, és folyamatosan kevergetve főzzük 2-3 percig. Adjuk hozzá az alaplevet, majd az előfőzött zöldségeket, végül a borsót, és lassú tűzön pároljuk 10 percig. Ha a szósz túlságosan besűrűsödik, adjunk hozzá egy csepp vizet.

4. Ha elkészült tálaljuk joghurttal és mangó chutneyval.

Katalin hercegné törékeny testalkata a híresség vasakaratának köszönhető. Terhességei alatt is odafigyelt étkezésére, de egy valaminek nem tudott ellenállni, naponta azt ette. Ez pedig a zöldséges curry.

Maxima királyné kedvence: wokban pirított zöldségek tenger gyümölcseivel

Maxima királyné
Maxima holland királyné kedvecne a wokban pirított zöldségek tenger gyümölcseivel
Forrás: AFP

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 1 db póréhagyma (20 cm)
  • 4 fej gomba
  • 1/2 cukkini
  • 2 db sárgarépa (kisebb)
  • 6 db fehér spárga
  • 1/2 db kápiapaprika
  • 100 g bambuszrügy szelet (nem savanyított)
  • 2 ek kókuszzsír
  • 2 mk görögszéna
  • kurkuma
  • 200 g halfilé vagy tintahalkarika vagy rák
  • 100 g szezámlisztes tészta (elhagyható)

Elkészítés:

1. A zöldségeket pucoljuk meg, majd daraboljuk fel 2-3 cm-es darabokra, a pórét vékony szeletekre. A halat mossuk meg és kockázzuk fel kb. 2 cm-es darabokra.

2. A wokba tegyük bele a kókuszzsírt és közepes lángon melegítsük fel. Dobjuk rá a zöldségeket, a bambusz szeleteket, a fűszereket, és sózzuk meg, majd fakanállal forgassuk át. 6-8 perc múlva tegyük mellé a halat is és azzal is forgassuk jól át. 2 perc múlva a wokot mozgatva keverjük át az egészet, majd ezt ismételjük meg kétszer-háromszor, így nem törjük össze sem a zöldségeket, sem a halat.

3. Főzhetünk ki hozzá tésztát, amit a csomagoláson található útmutatás szerint. Majd óvatosan forgassuk a kész wokhoz.

A holland királyné igazán ínyenc.. Szereti felfedezni a különböző kultúrák ételeit, kedvencei közé tartozik az olasz és a francia konyha. A reggelt azonban tradicionális holland ételekkel kezdi, amik közül a csokireszelék sem hiányozhat.

Ez is érdekelhet: 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.