Készíts otthon fagyit a gyereknek — Mutatjuk a legjobb ötleteket a TikTokról!

Shutterstock/Megan Betteridge -
fagylaltszezon házi jégkrém fagyizás
Három hűsítő finomság, amelyeket otthon is könnyen elkészíthetsz. Ezek a fagyi variációk egyszerűek, egészségesebbek és olcsóbbak a bolti verzióknál.

A legtöbb gyerek szinte bármikor képes lenne fagyit enni, ezért nem árt, ha mindig van otthon a hűtőnkben. Ezek a gyerekfagyi tippek neked is jól jönnek majd, ha házilag készítenéd el a fagyit, így biztosan tudod, hogy milyen hozzávalók kerülnek bele. Hiszen nyáron nincs is jobb, mint egy hűsítő finomság, különösen, ha az villámgyorsan elkészíthető. Ezek a jégkrémek annyira ínycsiklandóan finomak, hogy nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is odáig lesznek érte!

gyerekfagyi tippek
Gyerekfagyi tippek, az otthoni fagyit készíthetjük együtt a gyerekekkel is. Forrás: Shutterstock/Julija Sulkovska

Gyerekfagyi tippek, így készíts otthon kevés hozzávalóból és gyosan fagylaltot, jégkrémet

A házi fagyi készítése szórakoztató és kreatív tevékenység lehet az egész család számára. A gyerekek is bekapcsolódhatnak a készítésbe, ami közös élményt és örömet nyújt.

1. Házi csokifagyi mindössze 4 összetevőből

A csokifagyi mindig népszerű a gyerekek körében és bizony, jól olvastad, ez alapján a videó alapján mindössze négy hozzávaló szükséges ahhoz, hogy otthon is elkészíthesd: tejszínhab, sűrített tej, kakaópor és olvasztott étcsokoládé. Öt óra fagyasztás és már fogyaszthatjátok is, hát nem szuper? Szerintünk érdemes rögtön dupla adaggal készíteni, mert biztosan hamar el fog fogyni. Tipp: ha kicsit feltúróznád a házi csokifagyit tehetsz hozzá például gyümölcsöket, magvakat vagy akár egy kis fahéjjal vagy a vaníliával is megbolondíthatod.

2. Pálcikás gyümölcsfagyi csokimázzal

Ez a szupergyors fagyi bármilyen gyümölccsel elkészíthető, a receptben eperrel készül, de a gyerekek imádni fogják barackkal, áfonyával, vagy akár meggyel is. De kerül még bele banán, sőt egy kis céklát is belecsempészhetünk, hogy még egészségesebb legyen. Ezen kívül nem is kell hozzá más, mint egy kanálnyi méz, natúr, vagy görög joghurt és persze a csoki, amibe fagyasztás után belemártjuk a fagylaltot. Igaz, szükséges, hogy legye otthon fa pálcikád, illetve szilikonos, vagy műanyag fagyi formád, azonban ez a beruházás abszolút megtérül majd! A csokimáz amúgy elhagyható, ha csak a hűsítő gyümölcsös nyalánkságra vágynánk, ami mindenképpen egészségesebb, hiszen nem tartalmaz például mesterséges színező anyagot. A pontos receptet megtalálod a videó leírásában: 

@littleloucooks 💕Recipe⬇️: follow @littleloucooks for more easy family recipes. Homemade Magnums are trending this summer! I’ve seen loads on my feed. 💕We made these fruity versions this week and the kids and I loved them. The beetroot addition is inspired by @myfoodhugs thanks Helen. Beetroot adds great colour, a bit of nutrition and nice sweet earthy taste!! Healthier Homemade Magnums - makes 4 For the ice pops: 1 cup frozen or fresh strawberries (150g) ½ cooked beetroot (optional) 1 small banana 200g greek or plain yoghurt Dash of honey or maple syrup 1 teaspoon vanilla extract To coat the ice pops: 400g milk chocolate melted - This is a lot of chocolate but it’s needed to coat the ice pop fully. I used the leftover chocolate to make a few rice krispie buns. Step 1: Get your ice pop moulds ready and put them on a tray-this way they are easier to put in and take out of the freezer. Step 2: Blend the ice pop ingredients until really smooth. Spoon into the ice pop moulds. Freezer until solid, at least 4 hours. Step 3: Melt the chocolate in a bowl (I melt mine in the microwave, checking every 30 seconds) transfer into a glass, dip the ice pops one at a time. ‼️Important: Work quickly as the chocolate will seize up as it gets colder. ❄️Storage: If not eating straight away place in a food safe bag, put them in the freezer they will keep for 3 months. . . . . #homemademagnums #magnums #healthymagnums #reeloftheday ♬ original sound - littleloucooks

3. Az örök kedvenc: klasszikus vanília

Az egyszerű, de klasszikus vanília íz sok gyerek kedvence. Krémes, finom és naná, hogy otthon is el tudod készíteni! Mindössze egy befőttes üveg, tejszínhab, cukor (helyettesítheted mézzel, vagy természetes édesítőszerrel), és egy kis vaníliapaszta kell hozzá, amivel könnyen elérhető az intenzív vaníliaíz. Összerázod és már mehet is a mélyhűtőbe, amíg teljesen meg nem fagy. Tipp: Tegyél egy gombócnyit a kávédba, isteni lesz tőle! 
 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.