szódabikarbóna trükk leves
Nem kell kétségbe esni, ha elsóztad a levest. Mutatunk pár trükköt, amivel megmentheted még az ételt.

Sokunk kétségbe esik, amikor kiderül, túl sok sót tett a levesbe. Nem kell azonban pánikolni, ugyanis van pár trükk, amivel fel lehet javítani és akkor már nem lehet majd érezni rajta a hibánkat.

Ha elsóztuk a levest, még könnyen meg lehet menteni pár trükkel
Ha elsóztuk a levest, még könnyen meg lehet menteni pár trükkel

1. Krumpli és víz

Sokan ismerik ezt a trükköt, hogy a sós levesbe elég csak beledobni egy krumplit. Ez azonban csak fél segítség, mert a burgonya vizet von el a levesből. Jobb az a megoldás, hogy a krumpli mellett más zöldségeket is teszel bele: répát, karalábét, majd vízzel vagy alaplével felhígítod. 

2. Használj tojásfehérjehabot!

Bátorság kell hozzá, de ez is egy régi praktika. A tojásfehérjét óvatosan öntsd bele a levesedbe, majd amikor megkocsonyásodik, lassan emeld ki belőle. Felszívja a sót.

3. Szódabikarbóna is megoldás

Mint tudjuk, a szódabikarbóna egy igazi csodaszer, amit ezerféleképpen fel lehet használni. A levest is meg tudja menteni. Tegyél fél késhegynyi szódabikarbónát a levesbe, ez segít mérsékelni a sós ízt. Azonban semmiképp se tegyél bele ennél többet, mert mellékíze lesz a levesnek! 

4. Édes ízt is használhatsz

Vannak levesek, melyek esetén az édes ízt is használhatsz, hogy ne érezd a sót. Egy kávéskanál almaecetet keverj össze egy kávéskanál cukorral, és kis adagonként rakd bele a levesedbe. Kóstold meg, és ellenőrizd, mikor elég az adagolás és végre ízletes a leves.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.