Sokunk kétségbe esik, amikor kiderül, túl sok sót tett a levesbe. Nem kell azonban pánikolni, ugyanis van pár trükk, amivel fel lehet javítani és akkor már nem lehet majd érezni rajta a hibánkat.
Sokan ismerik ezt a trükköt, hogy a sós levesbe elég csak beledobni egy krumplit. Ez azonban csak fél segítség, mert a burgonya vizet von el a levesből. Jobb az a megoldás, hogy a krumpli mellett más zöldségeket is teszel bele: répát, karalábét, majd vízzel vagy alaplével felhígítod.
Bátorság kell hozzá, de ez is egy régi praktika. A tojásfehérjét óvatosan öntsd bele a levesedbe, majd amikor megkocsonyásodik, lassan emeld ki belőle. Felszívja a sót.
Mint tudjuk, a szódabikarbóna egy igazi csodaszer, amit ezerféleképpen fel lehet használni. A levest is meg tudja menteni. Tegyél fél késhegynyi szódabikarbónát a levesbe, ez segít mérsékelni a sós ízt. Azonban semmiképp se tegyél bele ennél többet, mert mellékíze lesz a levesnek!
Vannak levesek, melyek esetén az édes ízt is használhatsz, hogy ne érezd a sót. Egy kávéskanál almaecetet keverj össze egy kávéskanál cukorral, és kis adagonként rakd bele a levesedbe. Kóstold meg, és ellenőrizd, mikor elég az adagolás és végre ízletes a leves.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.