Kávé helyett itt az új csodaszer: szokatlan, de hatalmasat megy a közösségi médiában

A,Glass,Cup,Of,Herbal,Tea,With,Fresh,Dandelion,Roots
Shutterstock - Madeleine Steinbach
pitypang ital kávé
Új trend hódít a kávé áremelkedése és aggályos élettani hatásai miatt. Többen keresik a megoldást: mit ihatunk kávé helyett. Egy szokatlan ital a legnépszerűbb, mégpedig a pörköltpitypangtea.

A kávé ára az egekben van, és sokan már nem csak a pénztárcájuk miatt aggódnak, hanem a kávé ellentmondásos egészségügyi hatásai miatt is. Ezért egyre többen keresnek egészségesebb alternatívákat a reggeli kávé helyett. Az interneten egy szokatlan ital térhóditása figyelhető meg, ami nem más, mint a pörköltpitypangtea. Bár elsőre furcsának tűnhet, egyre többen próbálják ki a gyermekláncfüvet, mint kávéhelyettesítőt.

Egy szokatlan ital a legnépszerűbb kávé helyett, mégpedig a pörköltpitypangtea
Egy szokatlan ital hódit kávé helyett, mégpedig a pörköltpitypangtea
Forrás: Shutterstock

Miért keresnek egyre többen kávé helyett más alternatívákat?

A kávézás népszerű szertartás, ám a kávé hatásai és az esetleges egészségügyi kockázatok, mint például a reflux vagy a magas vérnyomás és pulzusemelkedés sokakat elgondolkodtatott arról, hogy valóban szükségük van-e koffeinre minden reggel. Az egészségtudatosság egyre fontosabb az emberek számára: sokan a kávé helyett próbálnak olyan italokat találni, amelyek kevésbé terhelik a szervezetüket, de mégis plusz energiát adnak a nap kezdetéhez. 

Mindemellett a kávézás sem ördögtől való, csak tudni kell jó időben és megfelelő mennyiségben fogyasztani. 

Az életmódváltás első lépése: ezt idd reggelente kávé helyett!

A Reddit egyik fórumán, egy felhasználó felvetette a kérdést, milyen koffein nélküli alternatív italokat lehetne fogyasztani kávé helyett. Több javaslat is érkezett, de a legérdekesebb ötlet a pörköltpitypangtea volt. Egy felhasználó ezt írta: „A pörkölt pitypang kiválóan alkalmas a kávé pörkölt, mély ízének pótlására, különösen, ha tejet és cukrot adsz hozzá.”

A pörkölt pitypang, más néven gyermekláncfű meglepően sokoldalú növény. Gyökereit pörkölve ízletes és kávéra emlékeztető italt lehet készíteni belőle, amelyet a teához hasonlóan kell elkészíteni. A pitypang gyökérből készült italok nem tartalmaznak koffeint, így azok számára is ideálisak lehetnek, akik kerülik a stimulánsokat. A pitypangnak számos egészségügyi előnye is van, például támogatja a máj működését és javítja az emésztést.

A gluténérzékenyeknek óvatosnak kell lenniük

Bár a pörkölt pitypang sokaknak jó alternatíva lehet a kávé helyett, gluténérzékenyeknek óvatosnak kell lenniük vele. Erre egy másik Reddit felhasználó figyelmeztette a közösséget, miszerint a pörköltpitypang-keverékek egy része árpát is tartalmazhat, ami gluténtartalmú gabona. Ezért mindig érdemes ellenőrizni az összetevőket, mielőtt pitypang alapú italt vásárolnánk.

Miért nem felel meg a tea a kávéfogyasztóknak?

Sokan, akik a kávé helyett teával próbálkoznak, gyorsan rájönnek, hogy a két ital ízvilága és hatása teljesen más. Egy felhasználó így fogalmazott: „A teaélmény túl híg és vizes. Nem ugyanaz az érzés, mint a kávé.” A tea természetesen klasszikus választás lehet kávé helyett, de akik a kávé pörkölt ízét szeretik, gyakran csalódnak benne. Ezért vált népszerűvé a pörkölt pitypang, amely mély, földes íze révén inkább emlékeztet a kávéra. Bár teljesen koffeinmentes, az íze és a textúrája kielégíti azokat, akik a kávézás rituáléját szeretnék fenntartani, de egészségesebb alternatívát keresnek, tehát a pitypangtea igazi csodaszer. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.