Friss, finom ropogós és akár még a diétába is beilleszthető – ez az őszi saláta a te kedvenc ételeid listájára is fel fog kerülni.
Hozzávalók (4 személyre):
2 marék sárga koktélparadicsom
2 marék piros koktélparadicsom
2-3 gerezd fokhagyma
só
bors
olívaolaj
1-2 db cékla
½ db friss ananász
4 fél adag sült burgonya
2 evőkanál balzsamecet
½ db kezeletlen citrom
Elkészítés:
1. A paradicsomot mossuk meg, töröljük szárazra, majd méretétől függően felezzük vagy negyedeljük. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
2. A fokhagymát tisztítsuk meg, szeleteljük fel, szórjuk rá a paradicsomra, majd hintsük meg sóval, durvára tört borssal, locsoljuk meg olívaolajjal. Rakjuk forró sütőbe, és 30-40 perc alatt süssük meg.
3. Közben hámozzuk meg a céklát, vágjuk fel hajszálvékonyra, és bő, forró olajban süssük ropogósra.
4. Az ananászt hámozzuk meg, karikázzuk fel, és olajjal lekent grill-lapon vagy serpenyőben mindkét oldalát süssük meg.
5. Tányérokon rendezzük el a megsült paradicsomot, a céklát, az ananászt, mindegyik mellé rakjunk egy-egy adag sült burgonyát. Keverjük össze a balzsamecetet egy-két evőkanál olívaolajjal, reszeljünk hozzá egy kis citromhéjat, és adjunk bele némi frissen facsart citromlevet is. Közvetlenül fogyasztás előtt locsoljuk meg vele a salátát.
Elkészítési idő: 65 perc
1 adag: 380 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.