Ezt az őszi salátát eszi most mindenki! Te is imádni fogod!

sültparadicsom saláta
Shutterstock - Irina Burakova
recept paradicsom saláta
Az ősz elején még mindig vágyunk a friss, nyári ízekre, ezért érdemes minden étkezésünket kiegészíteni egy finom idénysalátával. Ezekkel nem csak az ételeinket dobjuk fel, de a szervezetünket is feltöltjük vitaminokkal. Őszi saláták, amiket az egész család imád.

Friss, finom ropogós és akár még a diétába is beilleszthető – ez az őszi saláta a te kedvenc ételeid listájára is fel fog kerülni. 

őszi saláta
őszi saláta
Forrás: Vidék íze archívum

Őszi saláta – Sültparadicsom-saláta, grillezett ananásszal, céklacsipsszel

Hozzávalók (4 személyre):
2 marék sárga koktélparadicsom
2 marék piros koktélparadicsom
2-3 gerezd fokhagyma

bors
olívaolaj
1-2 db cékla
½ db friss ananász
4 fél adag sült burgonya
2 evőkanál balzsamecet
½ db kezeletlen citrom

Elkészítés:

1. A paradicsomot mossuk meg, töröljük szárazra, majd méretétől függően felezzük vagy negyedeljük. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. 

2. A fokhagymát tisztítsuk meg, szeleteljük fel, szórjuk rá a paradicsomra, majd hintsük meg sóval, durvára tört borssal, locsoljuk meg olívaolajjal. Rakjuk forró sütőbe, és 30-40 perc alatt süssük meg.

3. Közben hámozzuk meg a céklát, vágjuk fel hajszálvékonyra, és bő, forró olajban süssük ropogósra. 

4. Az ananászt hámozzuk meg, karikázzuk fel, és olajjal lekent grill-lapon vagy serpenyőben mindkét oldalát süssük meg.

5. Tányérokon rendezzük el a megsült paradicsomot, a céklát, az ananászt, mindegyik mellé rakjunk egy-egy adag sült burgonyát. Keverjük össze a balzsamecetet egy-két evőkanál olívaolajjal, reszeljünk hozzá egy kis citromhéjat, és adjunk bele némi frissen facsart citromlevet is. Közvetlenül fogyasztás előtt locsoljuk meg vele a salátát.

Elkészítési idő: 65 perc

1 adag: 380 kcal

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.