Az otthon felejthetetlen íze a Lidl kínálatában

Lidl
PR cikk pékáru lidl
Mai rohanó világunkban mindennap találkozunk vele, rendszeresen fogyasztjuk, de valahogy mégsem jut elég időnk, hogy megálljunk, és valóban élvezzük azt, amit eszünk. Pedig semmi sem fogható a ropogós, frissen sül kenyérhez, melynek illata és héjának ropogása felidézi bennünk a gondtalan gyermekkorunkat.

Pedig az igazi kenyérnek lelke van, a finom pékáru pedig, több, mint egy étel, család, közösség és a szeretet szimbóluma. Friss illata, ropogós héja és semmivel össze nem hasonlítható finom íze olyan élményt nyújt, amit egyszerűen nehéz felülmúlni. A Lidl éppen ezért azon dolgozik nap mint nap, hogy ezt a nosztalgikus élményt újra visszahozza a dolgos hétköznapokba.

Legyen szó sajtos kifliről, vekniről, bagettről, házi kovászos cipóról, fahéjas csigáról vagy barackos párnáról, netán pizzás háromszögről, ha frissen sültek, rohanós reggeleken és álmos hétvégéken egyszerűen lehetetlen megállni, hogy vegyünk belőlük!

Széles választék, elérhető árakon

A LIDL alapfilozófiájának része, hogy mindig friss, magas minőségű termékkínálattal várja vásárlóit, melynek szerves része az immár tizennégy éve elérhető helyben sütött pékáru választék is. A vállalat folyamatosan törekszik a megújulásra, hiszen egyre nagyobb az igény az innovatív és kényelmi funkciókat is ellátó minőségi termékek iránt. 

Ami a péksütemények esetében rögtön feltűnik, hogy az árak pénztárcabarátok, a választék kiváló, a termékek ízlésesek.

A 20 éves születésnapját ünneplő LIDL áruházaiban széles választékot találunk ebben a termékkategóriában is, köszönhető ez annak is, hogy 2010-ben az elsők között jelent meg a helyben sütött pékáruk kínálatával. Ma már minden üzletükben megtalálhatóak a legmagasabb technológiai követelményeknek megfelelő kemencék, amelyek lehetővé teszik, hogy naponta többször is frissen készített, ropogós, változatos péksütemények kerüljenek a polcokra.

A vállalat azóta is az innováció útján jár: egyre több és több friss pékáru kerül folyamatosan a polcokra, miközben igyekeznek a vásárlói igényeket kielégíteni. Míg 20 évvel ezelőtt, az első Lidl-üzletek nyitásakor még 31-féle pékárut kínált vásárlóinak, addig ma már 70-féle helyben sütött pékárut és 8-féle fánkot.

Forrás: Lidl

A tökéletes reggeli része a friss kenyér

Mindenki szereti, ha a reggeliző asztalnál ropogós pékáru várja, egy bögre kakaóval vagy forró teával. A reggelihez kiváló választás lehet a kenyér, a zsömle, a kifli vagy bármilyen más pékáru zöldségekkel és felvágottakkal, amelyeket mindig frissen vásárolhatunk meg a LIDL üzleteiben!

Semmi sem hasonlítható a friss kenyér, a még meleg kifli vagy zsömle ízéhez. Már a finom illat is mosolyt csalhat az arcunkra, és így sokkal jobb lelkiállapotban ülünk le a reggelihez, hiszen ezek a finomságok minden étkezést fenséges lakomává tesznek. Az áruházlánc kínálatában mindenki a legfrissebb finomságok közül válogathat, hiszen az üzletekben lévő pékárukat helyben sütik, és minőségi alapanyagokból készülnek. Naponta többször is sütnek, így bármely napszakban ropogós, langyos péksüteményt találhatunk a boltok polcain.

Butaság azt gondolni, hogy a kenyér nem egészséges

 

Szabó Adrienn, a Lidl dietetikusa most eloszlat néhány tévhitet ezzel kapcsolatban:

A kenyér lehet az egészséges étkezés alapja

Az egészség egy nagyon komplex dolog. A kenyeret nem önmagában esszük, hanem függ attól, hogy egészséges-e, teljes-e a reggelink, hogy a kenyérre mit teszünk. Többek között a változatosság teszi az étkezésünket egészségessé és ez a sokféle kenyér és kenyér feltét variálásával is megvalósítható. 

Válasszunk egyszer egy teljeskiörlésű, egyszer egy rozsos kenyeret, egyszer egy diósat, máskor pedig egyéb magvasat.

 

A kenyér nem hizlal

Fontos, hogy a hízás nem a szénhidráttól történik, hanem a feleslegesen bevitt energia raktározódik a szervezetünkben a zsírszövetben. De ez a kalória többlet származhat fehérjéből, zsírból, szénhidrátból egyaránt, koránt sem a kenyér és a jó minőségű pékáru a bűnbak – ez az alap. 

A másik nagyon gyakori félreértés, hogy a kenyereket és pékárukat elsősorban szénhidrátforrásnak tekintjük. Pedig  nem szabad elfelejteni, hogy a gabona, ami a liszt alapja, nem csupán szénhidrátot tartalmaz, hanem növényi fehérjét, telítetlen zsírsavakat, vitaminokat, ásványi anyagokat, még antioxidánsokat is. Egy jófajta kenyérben mind megtalálható, különösen akkor, ha teljes gabonaszemet tartalmaz, azaz teljeskiőrlésű gabona az elsődleges összetevője.

Forrás: Lidl

Fogyasszunk bátran kenyeret, mértékkel, naponta akár többször is reggelire, vacsorára.

Miért jó kenyeret enni, rágni? 

Amikor a kenyeret rágjuk - akár friss, akár pirítós formában – a jóllakottság érzetért felelős hormonok jobban tudnak aktiválódni. Ezt azért szeretem kihangsúlyozni, mert sokan hiszik azt, hogy egészségesebb reggeli egy gyümölcs turmix, vagy egy shake. Az álkapcsunk, a ráncaink, de elsősorban a fogak egészsége miatt is fontos a rágás. Ropogtassunk a kenyerek mellé sok-sok zöldséget is! 

Miért jó a csomagolt kenyér?

Csomagolt kenyér esetében a csomagolás egyrészt higiéniai funkciót tölt be, másrészt arra jó, hogy a címkéről leolvassuk azt, hogy mit tartalmaz- csak a szín önmagában sajnos nem elég információ. A gyártó kötelessége feltüntetni az összetevőket, például, hogy mennyi rostot tartalmaz az adott kenyér, mennyi benne a fehérje és a szénhidrát, tartósítószert tartalmaz-e vagy sem. 

Mindezek az információk nagyon sok embernek segítenek a választás során, főleg azoknak, akik cukorbetegséggel, inzulinrezisztenciával vagy más ételintoleranciával élnek.

Otthon süthető pékáruk

A Lidl állandó kínálatában egyes frissensült pékáruk fagyasztott változatával is találkozhatnak a vásárlói, amelyeket a mélyhűtőkben találnak. A vásárlók megszokott kedvencei között kétféle császárzsemle, zsúrvekni, mini fonottkalács, mini ciabatta, túrós rétes, sajtos pogácsa, kakaós csiga, barackos túrós táska és a belga csokis táska kaptak helyet, melyek kettő, hat, nyolc, valamint tíz darabos kiszerelésben vásárolhatóak meg. Így az otthon kényelméből melegen és ropogósan élvezheti mindenki a már jól megszokott minőségű édes és sós péksüteményeket. A biztos siker és a harmonikus ízvilág érdekében pontos elkészítési útmutató és videó is segíti a vásárlókat. A Lidl gyorsfagyasztott, otthon elkészíthető pékárui segítségével a frissen sült, ropogós péksütemények fogyasztásának élménye a mindennapok részévé válhat.

Érdekesség

A Lidlben az elmúlt 20 év alatt eladott kenyerek összsúlya meghaladja a 202 millió kilogrammot, ami 1000 darab Boeing 747-es repülőgép összsúlyának felel meg. Ez jól mutatja, milyen hatalmas mennyiségű friss pékáru készül náluk.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.