Csak pár falatot, és nem is akármit ehet a rákkal küzdő III. Károly ebédre

avokádó betegség III. Károly III. Károly király
Fel kellett hagynia bevált napirendjével az uralkodónak. III. Károly ebédje igazi szuperfood.

A rákkal küzdő III. Károly az orvosai utasítására megváltoztatta egyik fontos szokását. Nos, ami az ebédet illeti: nem hagyhatja ki, sőt, azt is előírták neki, mit ehet. 

III. Károly korábban sosem ebédelt
III. Károly korábban sosem ebédelt
Forrás: Getty Images

III. Károly király egy szuperélelmiszerrel egészítette ki az étrendjét

Az Express úgy tudja III. Károly király egy fél avokádóval biztosítja az energiaszintjét: tehát már nem teheti meg, hogy nem ebédel. Ezt az orvosai javasolták neki, de úgy tudni, egyáltalán nem örült neki. A 75 éves uralkodó ugyanis soha nem ebédelt, a déli étkezést luxusnak tekinti, ami megzavarja a napi időbeosztását. "Húzódozott, de beletörődött. Egy fél avokádót eszik meg ebédre, így több az energiája, ami fontos a betegsége miatt" - nyilatkozta a lap informátora. 

Miért pont az avokádó? 

Kerry Beeson táplálkozási terapeuta elmondta, hogy az avokádó vitamin- és tápanyagtartalma miatt szuperfoodnak számít, ráadásul magas a zsír- és a rosttartalma, így egyenletesen szívódik fel. 

Károly kedvence a sajt

Tina Brown királyi tudósító szerint az uralkodó reggelire dióféléket és egyéb magvakat eszik, kedvenc csemegéje a sajt, kedvenc édessége pedig a gyümölcstorta.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.