Gyors, szaftos és isteni: almás-fahéjas muffin, amit ilyen esős időben a legjobb megsütni

recept alma fahéj muffin
Ez a mennyei sütemény pillanatok alatt elkészül, és a család minden tagjának kedvence lesz. Próbáld ki te is ezt a gyors almás-fahéjas muffint - igazi őszi édesség!

Ha te is szereted az alma-fahéj ízkombinációt, akkor a lehető legjobb helyen jársz, van egy szuper receptünk számodra! Az almás-fahéjas muffin teljes kiőrlésű lisztből készül, még egészséges is. A fehér liszthez képest a teljes kiőrlésű több vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, és értékes rostok is vannak benne. 

almás-fahéjas muffin
Igazi őszi édesség az almás-fahéjas muffin
Forrás: Shutterstock

Tipp: Ha a normál lisztet teljes kiőrlésű liszttel szeretnénk helyettesíteni a süteményreceptekben, akkor 15%-kal több folyadékot kell hozzáadni a tésztához. Ennek oka, hogy a teljes kiőrlésű liszt máshogy veszi fel a folyadékot, mint a fehér búzalisztnek.

Almás-fahéjas muffin:

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 250 g teljes kiőrlésű liszt
  • 150 g barna cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • 2 tojás
  • 125 ml olaj
  • 175 ml tej
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 50 g apróra vágott dió
  • 2 alma

A feltéthez:

  • 3 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/4 alma

Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (felső/alsó funkció) vagy 160 °C-ra (légkeveréses).
  • Megmossuk és meghámozzuk az almát, majd apró kockákra vágjuk. Béleljük ki a muffinformát papírral.
  • Keverjük össze a száraz hozzávalókat egy tálban. Egy külön edényben keverjük habosra a tojást, az olajat, a tejet és vaníliakivonatot. Adjuk a száraz hozzávalókat evőkanalanként a tojásos keverékhez. Keverjük addig, amíg sima, sűrű tésztát nem kapunk.

Fontos: Ne keverjük túl sokáig vagy túl erőteljesen a tésztát, különben a muffinok gumiszerűek lesznek. Ha a tészta túl sűrű, keverjünk bele még egy kis tejet.

  • Forgassuk bele a tésztába kockára vágott almát és az apróra vágott diót. Ezután egyenletesen öntsük az almás-fahéjas tésztát a formákba, és szórjuk meg a a tetejüket fahéjas cukorral.
  • Az almás-fahéjas muffinokat középen kb. 25 percig sütjük.


.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.