Sajtos-roppanós brokkoli és batáta – Egészséges nasi büntetlenül

Sweet,Potatoes,Are,Tubers,That,Are,Rich,In,Nutrients,And
Shutterstock - Nunung Noor Aisyah
nassolnivaló batáta brokkoli Egészséges étel
Aki egészséges, feldolgozatlan rágcsálnivalóra vágyik, nem kell a kölesgolyónál leragadnia. Hoztunk egy szuper egészséges nasi receptet, ami brokkolival és batátával készül.

Rágcsálnivalók után kívánkozva valószínűleg a brokkoli, illetve az édesburgonya lenne az utolsó, ami eszünkbe jut, noha ezekből a sokak által diétásnak tartott alapanyagokból is mennyei egészséges nasi készülhet. Ennek bizonyítására elhoztuk kedvenc receptünket a két zöldségből.

egészséges nasi
Téves sztereotípia, hogy egy egészséges nasi íztelen.
Forrás: Shutterstock

Egészséges nasi brokkoliból, batátából

Elterjedt tévhit, hogy ami jó az egészségnek egy száraz, fűrészpor ízű valami, ahogy az is, hogy zsír és kalóriaszegény, hisz kalóriákra szüksége van a szervezetnek. Ami igazán lényeges a hozzávalók minősége.

Az alábbi gyors sós rágcsa megtöri az egészséges nasikról kialakult sztereotípiát.

Hozzávalók:

1 db brokkoli
1 db édesburgonya
100 g parmezán
1 kk szezámmag
3 ek olívaolaj
1 ek méz
bors, oregánó, kakukkfű, fűszerpaprika, só ízlés szerint

Brokkolis édesburgonyás rágcsa elkészítése

   1. Szeleteljük fel kisebb darabokra a brokkolit és édesburgonyát, majd főzzük puhára
   2. A sót, olívaolajat, mézet, szezámmagot, valamint a fűzereket tegyük egy tálkába és keverjük össze. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
   3. Béleljünk ki két tepsit sütőpapírral. Amikor a zöldségek megpuhultak, vegyük ki őket a vízből és helyezzük a sütőpapírra, majd egy pohár segítségével lapítsuk ki őket.
   4. Egy szilikonecsettel kenjük pácunkat a zöldségek tetejére. 
   5. A páccal bekent lapos zöldségekre reszeljünk parmezánt úgy, hogy épp elfedje. 
   6. Nagyjából 20 perc alatt, 180 fokon aranybarnára sülnek a brokkolis, batátás rágcsálnivalók.
   7. Miután kihűlt, tálalhatjuk is.

Joghurtos mártogatós az egészséges nasihoz

rágcsa, rágcsálnivaló
Egy ízletes rágcsálnivalót szuperül feldobhat egy lágy mártogatós. 
Forrás: Shutterstock

Nem létezhet egészséges nasi egy ízletes mártogatós nélkül. 

A sajtos-roppanós brokkoli, illetve batáta karakteres ízét remekül kihozza ez a joghurtos mártogatós.

Hozzávalók:

1 doboz görög joghurt
Fél citrom leve
10 szár snidling
só, chilipor ízlés szerint

Joghurtos mártogatós elkészítése

   1. Tegyük a görög joghurtot egy tálkába és facsarjuk rá a citrom levét.
   2. Vágjuk fel a snidlinget apró darabokra.
   3. Adjuk hozzá a joghurthoz a sót, chilit, valamint a snidlinget és alaposan keverjük össze

Ha mutatósan szeretnénk sajtos-roppanós brokkolinkat, illetve batátánkat tálalni, érdemes egy nagy tál közepére helyezni a joghurtos-mártogatóst, és köré helyezni a rágcsákat. A mártogatós tetejét pedig szórjuk meg snidlinggel.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.