Ezzel a titkos hozzávalóval lesz tökéletes a forralt bor

forralt bor
Shutterstock - Adria Black
recept forró ital vörösbor forralt bor
A hideg idő beköszöntével a forralt bor szezonja is elkezdődött! Ismered ennek az illatos, zamatos, téli italnak a legtitkosabb hozzávalóját? Most eláruljuk!

Itt a forralt bor szezonja, ami a téli házibulik egyik kedvenc szereplője. Ez a finom, melengető ital otthon is könnyen elkészíthető. Ráadásul van egy apró trükk, amivel igazán különlegessé teheted! Megmutatjuk, mi az a titkos hozzávaló, amitől a te forralt borod lesz a legfinomabb.

forralt bor, recept
Ez a tökéletes forralt bor titka
Forrás: Shutterstock

A forralt bor készítés alapjai:

Forralt bor hozzávalók:

1 üveg száraz vörösbor
1 db citrom
1 db narancs
2 rúd fahéj
3 evőkanál cukor
6 db szegfűszeg
1 db csillagánizs
1 bögre víz

Forralt bor készítése:

Karikázzuk fel héjastul a citromot és narancsot, majd egy fazékban a cukorral, vízzel, forralt bor fűszerekkel együtt kezdd el melegíteni.  Amikor már gyöngyözik a keverék, add hozzá a bort, és melegítsd 10-15 percig. Ha már összeértek az illatok, levehetjük a tűzről. Magas falú bögrében tálaljuk, üvegben a legmutatósabb.

Ne forrald a forralt bort!

Nevéből adódóan sokan hajlamosak valóban felforralni, de 60-70 foknál nem szabad magasabb hőfokra tenni, különben a forralt bor alkoholtartalma elillan. Utóbbi pedig ront az ízélményen.

A forralt bor titkos összetevői, amiről eddig nem tudtál

A forralt borban az egyik legjobb – fantasztikus aromái mellett – hogy teret enged a kreativitásnak. Ha ismered az alapreceptet, kísérletezz bátran a különböző fűszerekkel, gyümölcsökkel! A gyömbér, a kardamon igazán pikáns ízvilágot kölcsönöz az italnak. Bevállalósak még borssal is megbolondíthatják a főzetet, a különböző likőrök, brandyk pedig testesebb ízvilágot varázsolnak neki.

Gyümölcsök közül a vérnarancs, grapefruit szuperül kihozza a vörösbor ízét, igazán ünnepélyes lesz tőle a végeredmény. Mazsola és mandula forralt borba főzve Skandinávia hóhintette fenyveseibe repíthet minket.

Milyen típusú bort válasszak?

A vörös forralt bor receptek legjobban egri bikavérrel, kékfrankossal, merlottal, esetleg egy jóféle kadarkával működnek, mivel ezek kellően testesek ahhoz, hogy ízüket ne nyomják el a fűszerek.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.