A sült gesztenye rendkívül népszerű és egészséges nassolnivaló, most van szezonja. Ízletes önmagában vagy vadételek köreteként, de levesekben vagy szárnyasok töltelékeként is sokan szeretik. Amikor azonban nekiállunk megpucolni felhasználás előtt, mindig felmerül a kérdés, hogyan csináljuk ezt a legegyszerűbben és leggyorsabban? A megoldás igen egyszerű...
Mielőtt a gesztenyéket a sütőbe vagy a grillre tennénk, öntsük le őket forró vízzel, és hagyjuk állni legalább 15-30 percig. Ha kivettük a meleg vízből, sokkal egyszerűbb lesz leszedni a szőrös héját. Fontos, hogy az áztatás előtt is be kell metszeni a gesztenyék háját a szokásos módon.
1. lépés: Egy éles késsel keresztben ejtsünk bemetszéseket a gesztenyéken.
2. lépés: Forraljuk fel a vizet, tegyük a gesztenyéket egy fedeles, hőálló tálba, és öntsük rá a forró vizet. Teljesen el kell, hogy lepje a víz. Hagyjuk ázni 15-30 percig.
3. lépés: Melegítsük elő a sütőt vagy a grillsütőt 200 fokra, és terítsük a gesztenyéket egy tepsire. Süssük kb. 25 percig. A héja nagyon könnyen le fog jönni!
Profi trükk: ahhoz, hogy a gesztenye ne száradjon ki, egy tűzálló tálban vizet tehetsz a sütőbe!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.