Ez a gazdag májkrém hihetetlen könnyű, fűszeres, és laktató étel, ráadásul olyan ízeket ötvöz, amelyeket korábban ebben a formában talán még nem is kóstoltál. Készülj, ha a család megszereti, minden héten el kell készítened.
A csirkemáj nemcsak finom, hanem rendkívül gazdag tápanyagokban, és remek választás lehet azok számára, akik ízletes, ugyanakkor egészséges ételt szeretnének beilleszteni az étrendjükbe. Sokak számára meglepő lehet, hogy ez a belsőség tele van értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal és fehérjékkel, melyek hozzájárulnak az egészséges életmódhoz.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
1 doboz libazsír
1 fej fokhagyma
2 dl tejszín
só, bors
A megtisztított májat és a meghámozott, felezett fokhagymagerezdeket 24 órára tejszínbe áztatjuk. A hűtőből kivéve lecsepegtetjük, majd a felmelegített, de még nem túl forró libazsírba szedjük. Lassú tűzön átsütjük (megszúrva ne legyen véres a belseje), majd kiszedve a májat és a fokhagymát egy botmixerrel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk, majd egy kis zsírt hozzákeverve lazítjuk a krémet.
Csatos üvegekbe szedjük a krémet és vékony réteg zsírral lezárjuk, hogy tovább elálljon. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Kínálhatjuk friss, otthon sütött gyökérkenyérrel, sajtos pogácsába töltve vendégváró falatkaként, vagy mártogatósnak, grissinivel.
A májkrém tokaji aszús verziója is nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.