Egy téli saláta lényege, hogy tápláló legyen, sokaknak ez pedig egyet jelent a majonézes krumplisalátával és kalóriadús társaival. Azonban van élet ezeken túl is, így elhoztuk a 3 kedvenc téli saláta receptünket, melyek máris elviselhetőbbé teszik a hideget és még az életmódváltásba is beilleszthetők.
Amellett, hogy szuper egészséges, a sárgarépa az egyik legfinomabb zöldség is, amely minden salátát remekül feldob. Most egy pofonegyszerű, mégis fejedelmi korianderes répasaláta recepttel készültünk.
600 g sárgarépa
3 ek olívaolaj
2,5 ek citromlé
1 tk római kömény
1 csokor koriander
1 csipet só
1. Mossuk és pucoljuk meg a répákat, utána nagy lyukú reszelővel vagy zöldségspirálozóval csíkozd fel azokat.
2. Aprítsuk fel a koriandert. Tegyük egy kisebb tálba az olívaolajat, citromlevet, római köményt, sót, valamint a koriander nagy részét, majd keverjük össze.
3. Az elkészült öntetet csurgassuk a répára, elegyítsük, az elkészült téli salátát pedig díszítsük a maradék korianderrel.
A téli saláta receptek gyakran mellőzik a gyümölcsöket, pedig az édes és sós ízek keveredése valóságos ízrobbanást okozhat a szájban. A vérnarancs és ricotta karakteres ízei extravagáns kombinációt alkotnak ebben a nem mindennapi salátában.
3 db vörös húsú narancs
4 db vérnarancs
1 zacskó rukkola
170 g ricotta
3 ek olívaolaj
késhegynyi bors
1. Hámozzuk meg a narancsokat, valamint 3 vérnarancsot és egy éles késsel távolítsunk el róluk minden fehér részt. Szeljük őket vékony szeletekre és helyezzük egy nagyobb tálba.
2. A rukkolát szórjuk rá a narancsokra, utána morzsoljuk rá a ricottát. Óvatosan keverjük össze a hozzávalókat.
3. Keverjük össze az olívaolajat, a borsot és az egyik grapefruit kifacsart levét, majd öntsük rá téli salátánkra. Már fogyaszthatjuk is!
Ha laktató téli salátákra vágyunk, nem kell leragadni majonézes burgonyasalátánál, mely kétségkívül isteni, ellenben megüli a gyomrot, igazi kalóriabomba.
Van itt azonban egy szuper, egészséges téli saláta recept, amivel garantáltan nem maradsz éhen.
20 dkg csirkemell
200 g mozzarellagolyó
200 g sütőtök
1 csomag bébispenót
80 g dió
1 db gránátalma
2 ek olívaolaj
1 ek balzsamecet
1. Sóval és borssal kevés zsiradékon süssük ki a csirkemellet, a sütőtököt rakjuk be a sütőbe. Míg sülnek, üssük ki a gránátalma magjait. Amikor kész vannak, kockázzuk fel a csirkemellet, és kanalazzuk ki a sütőtököt.
2. Mossuk meg a bébispenótot, szárítsuk ki, utána egy tálban keverjük össze az olívaolajjal és balzsamecettel.
3. Tálalás előtt pakoljuk tányérokra a bébispenótot, majd tegyük rá a csirkét, tököt, mozzarellát és gránátalmát.
Végül dióval megszórva tálaljuk téli salátánkat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.