Besokalltál csokimikulásokból? Ahelyett, hogy hagynád őket megromlani, számos kreatív módon felhasználhatod az édességeket. Legyen szó forró csokoládéról, vagy ehető díszek készítéséről, a csokimikulás mindenhez kiváló alapanyagot nyújt!
Télen nagy szezonja van a gyerekek körében a forró csokinak. Ezt az élmény viszont nem csak finommá, hanem látványossá is teheti. Csomagoljuk ki a mikulásfigurát és tegyük egy szép karácsonyi bögrébe vagy üvegpohárba. A tejet forraljuk fel, majd ha már elég meleg, akkor öntsük rá a csokoládéra. Végezetül pedig nem hiányozhat más a tetejéről, mint egy kis tejszínhab.
A karácsonyi sütik tetején is megmutathatjuk új formában el nem használt télapó csokijainkat. Tegyük be csomagolásostul a mélyhűtőbe 1-2 órára. Ezután szedjük a le a borítást és vegyünk elő egy reszelőt. A fagyott csokiból pár pillanat alatt készíthetünk csokireszeléket.
A csokihab a világ egyik legkönnyebb sütije, azonban némi díszítéssel mégis izgalmassá varázsolhatjuk. Először verjük habbá az ízesített tojásfehérjét. Ezután olvasszuk fel télapónkat és keverjük a habba. A finomságot helyezzük a hűtőbe 2-3 órára.
Biztosan mindenkinek van egy kedvenc csokis desszertje. Ehhez is nyugodtan felhasználhatjuk a megmaradt kakaós figuráinkat. Készíthet belőle tortakrémet vagy öntetet is.
Ha valami igazán extra édességet szeretnénk a karácsonyi asztalra, akkor készítsünk fondüt. A csokiszökőkút alapjához tökéletes a télapós édesség. Szeljen hozzá epret, banánt vagy akár szárított gyümölcsöt.
Bármit feldobhatunk egy roppanós dekorációval, amihez kiváló ez a fajta csoki. Első lépésként olvasszuk meg, és vegyünk elő egy tálcát, habnyomót és sütőpapírt. A olvasztott csokit tegyük a zacskóba, szúrjuk ki és így máris tudunk vele karácsonyi mintákat rajzolni a sütőlapra. Végezetül pedig pihentessük a mélyhűtőben.
Előfordulhat, hogy a karácsonyi ajándékok miatt felhalmozódik otthon a buborékfólia. Nagyon érdekes ehető díszt készíthet a segítségével: az olvasztott csokit kenje rá, majd tegye a fagyasztóba.
Mosson meg egy almát és vágja közepes vékonyságú szeletekre. Eztán olvassza meg a mikulást és keverjen hozzá kókuszsírt. Az almába szúrjon egy pálcikát és forgassa meg a csokiban. Ha megdermedt, akkor még fokozhatja az ízeket némi karamell szósszal.
A muffin egy igazán közkedvelt édesség, ráadásul mindenkinek van hozzá egy jól bevált receptje. A megmaradt télapók tökéletesek lesznek az alap tésztába.
A legjobb, ha ezeket a csokimikulásokat gőz felett vagy a mikróban olvasztja fel. Ha mindenképpen közvetlenül a tűz fölött szeretné, akkor plusz zsiradékra (pl. vajra) is szüksége lesz, hogy ne égjen meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.