Amikor épp karácsonykor sikerül elrontani az ételt, az sokak számára a világvége, hisz olyankor még csak a boltok sincsenek nyitva, hogy új alapanyagokat vásároljunk. De ha megfogadod ezeket szuper konyhai praktikákat, nem is kell az elrontott étel helyett új hozzávalót beszerezni.
A burgonya keményítőtartalma meghatározza, hogy sütésre vagy főzésre alkalmas, de balesetek így is előfordulhatnak. Ha épp ünnepekkor jártál így a krumplival, néhány hozzávalóval pompás hercegnő burgonyát vagy krumplipürét készíthetsz belőle.
Ha pedig a zöldség lett túlfőzve, kiváló alapanyaga lehet a krémlevesnek, de enyhén lepirított zsemlemorzsában vagy casseroléba téve is beválhat.
Kevés elrontott étel olyan lehangoló, mint egy odaégett, száraz hús. Odakozmált a malac? A fekete részek levágása után villával fejtsük le a húst, és húzzuk szét az izomrostokat, majd pirított kenyér, tojás, hagyma és némi fűszer hozzáadásával gyúrjunk belőle gombócokat és süssük össze.
Száraz, odaégett szárnyas pedig fantasztikus ízeket csempészhet a húslevesbe.
Szomorú dolog, amikor a családban öröklődő karácsonyi süti receptjébe hiba csúszik, és szétesik a desszert. Ha önálló süteménynek nem, sajttortának, pohárkrémnek szuper alapot ad, fűszerezése miatt pedig mennyei ünnepi ízvilága lesz az így készült ünnepi ételeknek.
Ha a karácsonyi kekszed rághatatlanul kemény, pár szelet almával együtt zárd be egy dobozba, amitől a tésztája varázslatosan megpuhul.
Egyes receptek megkövetelik, hogy az étel pikáns legyen, ám előfordul, hogy a karácsonyi fogás éget. Az elrontott étel helyrehozása ilyenkor sem lehetetlen pár konyhai praktika segítségével: tűzről levéve adjunk kevés zsiradékot vagy tejterméket az ételhez, majd alaposan keverjük el. Kis mennyiségű ecet, citromlé vagy méz szintén enyhítheti a csípősséget.
Talán az elsózott ételtől rettegnek a legtöbben, pedig még ez is megmenthető. Ha leves ízesítésekor billent meg a sótartó, akkor néhány kisebb krumpli az alapléhez adva felszívja a felesleges sót. Semleges ízű köret nagyszerűen csillapítja az intenzív sós ízt, de egy kis extra citromlé is segít megmenteni az ünnepi menüt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.