Figyelmeztetést adott ki a Nébih a magyarok kedvenc ételéről: ha nem így készíted, nagy baj lehet

ünnepi menü karácsony húsleves
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) fontos figyelmeztetést adott ki. Élelmiszerbiztonsági tippeket gyűjtöttek össze, hogy az ünnepi lakmározásnak ne legyen rossz vége.

A Nébih egy Facebook-bejegyzésben osztotta meg, hogyan készítsük el a tyúkhúslevest, hogy az ne csak finom legyen, hanem biztonsággal is fogyaszthassuk. Azért tartották fontosnak pont ezt az ételt kiemelni, mert általában ez az ünnepi menü első fogása. 

Hungarian,Chicken,Meat,Soup,With,Vegetable, tyúkhúsleves
Nem mindegy, hogyan készítjük a tyúkhúslevest
Forrás: Shutterstock

A Nébih Oktatási Program csapata szerint ezek a legfontosabb dolgok, amiket be kell tartanunk, amikor tyúkhúslevest készítünk:

  • A csirkehúst ne mossuk meg, mert a vízcseppek szétszórhatják a baktériumokat.
  • Használjunk külön vágódeszkát és kést a nyers húshoz és a zöldségekhez.
  • A zöldségeket mindig folyó víz alatt, alaposan mossuk meg.
  • Főzés közben ügyeljünk arra, hogy a levest legalább 75°C-on főzzük, hogy biztosan elpusztuljanak a baktériumok.
  • A kész levest hűtsük le gyorsan és tároljuk hűtőszekrényben. Ne felejtsük el újraforralni fogyasztás előtt!

Hozzáteszik, az élelmiszerbiztonsági szabályok betartása elengedhetetlen ahhoz, hogy az ünnepi étkezések tényleg mindenki számára örömet okozzanak. 

 

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.