Ez a nyári citromos tiramisu a hagyományos olasz desszert könnyített változata, nincs benne tojás, sem alkohol, így a gyerekek is élvezhetik. A citrom frissessége és a málna édessége tökéletes párost alkot, próbáljátok ki!
Hozzávalók 12 adaghoz:
1. Készítsünk citromos cukorszirupot:
A citromokat forró vízben mossuk meg és töröljük szárazra. Reszeljük le a citromhéjat - a fehér részét ne használjuk, mert keserű lesz tőle a desszert. Ezután facsarjuk ki a citromot, a levét, a reszelt héjat, a cukrot és a vizet tegyük egy fazékba, és kb. 5 perc alatt főzzük sziruppá, majd vegyük le a tűzről.
2. Keverjük össze a mascarponét, a lemon curdot, a túrót és a vaníliás cukrot egy tálban. A tejszínt verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk bele a krémbe.
3. Kezdjük el rétegezni egy nagyobb tálba, vagy több kicsibe. Alulra kerüljön egy nagyon pici krém, majd a babapiskóta, arra öntsünk egy kis szirupot, majd jöhet megint egy réteg krém, majd a babapiskóta, és így tovább. Befejezésül egy réteg krém kerüljön a tetejére, és locsoljuk meg a maradék sziruppal.
4. A kész citromos tiramisut fogyasztás előtt pár órán keresztül hagyjuk a hűtőben pihenni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.