Nehéz az étteremválasztás, sokszor az online értékelések sem jelentenek garanciát semmire, nem beszélve arról, amikor turistaként random helyre tévedünk be. Tapasztalatok szerint vannak bizonyos jelek, amik elárulják, jó étteremről van-e szó. Ezeket gyűjtöttük össze egy csokorba.
Ha egy étterem kong az ürességtől, az azt jelenti, hogy a kiszolgálás minősége, vagy az ételek íze sem üti meg a mércét, esetleg egyéb probléma merül fel a hellyel. Igazán jó étteremben még hétköznap délben is ülnek emberek, persze nem mindegy, melyik napszakban keresünk étkezdét.
Ahol jó a konyha, fantasztikus illatok terjengenek a levegőben, amikkel szinte már jól is lakunk. Egy jó étterem vendégtere mindig kellemesen illatozik.
Ez nem összekeverendő a mindent átható kajaszaggal, utóbbi hatalmas red flag!
Érdemes megvizsgálni az étlapot is: fogások tucatjai szerepelnek rajta, vagy rövid, egyoldalas, de tartalmas? Amennyiben rövidebb a menü, de változatos, nyugodtak lehetünk afelől, hogy a szakács biztos minőséget hoz repertoárjában és a hozzávalók frissek, nem pedig a fagyasztó mélyéről vannak előtúrva
Az ételek frissességét, valamint a szakácsok kreativitását az is jól illusztrálja, ha az étlapon szezonális ételek is szerepelnek. Ez azt jelenti, hogy foglalkoznak a frissességgel és kreatív emberek dolgoznak a konyhán, esetleg helyi termelők a beszállítók.
Nem mindegy, hogy a pincérek milyen gyorsan érkeznek asztalunkhoz és teljesítik a rendelést; kellő profizmussal még egy csúcsforgalmat is képesek elvinni a hátukon.
Nagy különbség van aközött, hogy elcsigázott, nyomott hangulatú vagy jó kedélyű pincérek hozzák ki az ételt, mely a konyha vezetéséről is sokat elárul.
A legtöbb étterembe ingyen kenyeret és vajat adnak, míg rendelésünkre várakozunk. Ha a kenyér ropogós, frissen sült, a vaj pedig kellemes ízű, azt jelenti, hogy a konyhán még az ilyen arpóságokra is odafigyelnek.
Tapasztalt étteremjárók sokszor először a desszerteket nézik meg egy étlapon, amikor betérnek enni egy jót. Mi ennek az oka?
A desszert szerves része az étkezésnek, amiről sokan elfeledkeznek a vendéglátásban. Ha egy étterem változatos desszerteket kínál, akkor biztos lehetsz benne, hogy a szakács érti a dolgát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.