Ha ezt a 7 dolgot nem tapasztalod egy étteremben, akkor jobb, ha azonnal távozol

Nehéz az étteremválasztás, sokszor az online értékelések sem jelentenek garanciát semmire, nem beszélve arról, amikor turistaként random helyre tévedünk be. Tapasztalatok szerint vannak bizonyos jelek, amik elárulják, jó étteremről van-e szó. Ezeket gyűjtöttük össze egy csokorba.
Ha egy étterem kong az ürességtől, az azt jelenti, hogy a kiszolgálás minősége, vagy az ételek íze sem üti meg a mércét, esetleg egyéb probléma merül fel a hellyel. Igazán jó étteremben még hétköznap délben is ülnek emberek, persze nem mindegy, melyik napszakban keresünk étkezdét.
Ahol jó a konyha, fantasztikus illatok terjengenek a levegőben, amikkel szinte már jól is lakunk. Egy jó étterem vendégtere mindig kellemesen illatozik.
Ez nem összekeverendő a mindent átható kajaszaggal, utóbbi hatalmas red flag!
Érdemes megvizsgálni az étlapot is: fogások tucatjai szerepelnek rajta, vagy rövid, egyoldalas, de tartalmas? Amennyiben rövidebb a menü, de változatos, nyugodtak lehetünk afelől, hogy a szakács biztos minőséget hoz repertoárjában és a hozzávalók frissek, nem pedig a fagyasztó mélyéről vannak előtúrva
Az ételek frissességét, valamint a szakácsok kreativitását az is jól illusztrálja, ha az étlapon szezonális ételek is szerepelnek. Ez azt jelenti, hogy foglalkoznak a frissességgel és kreatív emberek dolgoznak a konyhán, esetleg helyi termelők a beszállítók.
Nem mindegy, hogy a pincérek milyen gyorsan érkeznek asztalunkhoz és teljesítik a rendelést; kellő profizmussal még egy csúcsforgalmat is képesek elvinni a hátukon.
Nagy különbség van aközött, hogy elcsigázott, nyomott hangulatú vagy jó kedélyű pincérek hozzák ki az ételt, mely a konyha vezetéséről is sokat elárul.
A legtöbb étterembe ingyen kenyeret és vajat adnak, míg rendelésünkre várakozunk. Ha a kenyér ropogós, frissen sült, a vaj pedig kellemes ízű, azt jelenti, hogy a konyhán még az ilyen arpóságokra is odafigyelnek.
Tapasztalt étteremjárók sokszor először a desszerteket nézik meg egy étlapon, amikor betérnek enni egy jót. Mi ennek az oka?
A desszert szerves része az étkezésnek, amiről sokan elfeledkeznek a vendéglátásban. Ha egy étterem változatos desszerteket kínál, akkor biztos lehetsz benne, hogy a szakács érti a dolgát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.