Ha gyorsan szeretnél laktató ételt készíteni, akkor próbáld ki ezeket a recepteket. A virsli olyan alapanyag, amely minden háztartásban megtalálható - főleg a szilveszteri buli után -, és egy-két hozzávalóval az egyszerű ételből fejedelmi fogás lehet.
Legyen szó salátáról vagy rakott tésztáról, mindkét fogásban főszerepet kap a virsli, mint egyszerű, könnyen elkészíthető alapnyag. A szilveszetri buli után biztosan maradt a hűtőben egy-két csomag, amikből isteni fogásokat készíthetünk pillanatok alatt. Kövesd ezeket a recepteket.
A tésztát bő, enyhén sós vízben főzd ki a csomagolásán megadott utasítás szerint, majd szűrd le. Közben a virslit karikázd fel, ha műbeles, előtte húzd le a héját. A vöröshagymát hámozd meg, szeld finomra. A szalonnát kockázd apróra, és kezd el sütni a serpenyőben felhevített olajon. 1-2 perc múlva add hozzá a felaprított virslit és hagymát is. Nagy lángon, kevergetve süsd az egészet 5 percig. Közben sózd, borsozd meg.
A tejfölt keverd ki a krémsajttal, valamint a meghámozott, majd lereszelt vagy átnyomott fokhagymával. Sózd, borsozd meg, forgasd össze a főtt tésztával. Egy nagyobb méretű sütőtálat vajazz ki vékonyan. Halmozd bele a tészta felét, terítsd el rajta a virslis ragut a szalonna zsírjával együtt. A sajtot reszeld le, az 1/3-át szórd a ragura, majd fedd be a maradék tésztával, amire szórd rá a többi sajtot.
Toljd be a 170 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 percre, hogy a sajt megsüljön. Díszítsd bazsalikomlevelekkel.
A megmosott tojásokat főzd keményre, majd hűtsd ki, a héjukat távolítsd el. A kelbimbókat mossuk meg, a külső leveleiket szedjük le, a szárvégeket vágjuk le, majd hosszában szeljük ketté mindegyiket, és bő, forrásban lévő vízben főzzük roppanósra 10-12 perc alatt. Szűrjük le, konyharuhán szárítsuk le, aztán forgatva, rázogatva süssük addig a serpenyőben felhevített olívaolajon, amíg enyhén meg nem barnul. A virsliket főzzük meg, ha műbelesek, azt húzzuk le róluk.
A tojásokat hosszában vágjuk ketté. A sárgájukat szedjük ki, keverjük krémesre a tejföllel, a habtejszínnel, a majonézzel, valamint a mustárral. Forgassuk bele a virslit, a kelbimbót, a felkockázott tojásfehérjét, a leöblített, lecsepegtetett kukoricát, továbbá az újhagyma megtisztított, felkarikázott fehér részét. Ízesítsük sóval, borssal és a citromlével, majd lefedve tegyük be legalább 1 órára a hűtőbe, hogy az ízek összeérhessenek. A felkarikázott újhagymazölddel díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.