Bruce Willis kedvenc ételét most te is könnyedén elkészítheted – Próbáld ki a receptet!

Bruce Willis kedvenc étele
Getty Images/Noam Galai -
gasztronómia Bruce Willis recept kedvenc étel
Francesco Francavilla séf, aki dolgozott a népszerű hollywoodi színésznek elárulta, hogy mi volt az az étel, amiért rajongott. Bruce Willis egyik kedvenc ételét te is könnyen elkészítheted otthon, mutatjuk a receptet hozzá!

Ma ünnepli hetvenedik születésnapját Hollywood ikonikus alakja, Bruce Willis, aki olyan filmekkel vált legendává, mint a Die Hard – Drágán add az életed!, az Armageddon és A hatodik érzék. Bár 2022 óta frontotemporális demenciával küzd, családja, barátai és rajongói mindvégig mellette állnak. De mi az az étel, amit Bruce igazán szeret? A sztárséf elárulta, mi a színész kedvenc étele, amit otthon te is könnyedén elkészíthetsz.

Bruce Willis kedvenc étele recepttel
Bruce Willis kedvenc ételét egy korábban nála dolgozó séf árulta el.
Forrás: Getty Images/Albert L. Ortega

Bruce Willis kedveli az olasz konyhát

Francesco Francavilla nemcsak Róma három Michelin-csillagos éttermében, hanem Bruce Willis ideiglenes római villájának apró konyhájában is főzött. De dolgozott Máltán, a Karib-térségben, Németországban és Mumbaiban is. A séf elmondása szerint Bruce Willis könnyed és barátságos volt. „Csak klasszikus olasz ételeket kért, mint a tiramisu vagy az amatriciana. Barátságos és halk szavú volt, néha bejött a konyhába, hogy köszönjön” – árulta el a séf. Egyetlen panasza: a színész nagyon kis adagokat evett. A Pasta all’Amatriciana viszonylag könnyen és gyorsan elkészíthető, próbáld ki te is!

Amatriciana, Bruce Willis egyik kedvenc olasz étele
Amatriciana, Bruce Willis egyik kedvenc olasz étele
Forrás: Shutterstock/Alessio Orru

Bruce Willis kedvenc étele: Pasta all’Amatriciana recept

Ez a klasszikus Pasta all’Amatriciana recept könnyen elkészíthető 6 hagyományos összetevővel, és tele van ínycsiklandó ízekkel. Van valami különleges abban, amikor a paradicsom találkozik a római tészta többi híres összetevőjével. Ebben az ételben megjelennek a guanciale intenzíven sós ízei, a Pecorino fűszeres és földes jegyei, gazdagítja egy kevés száraz fehérbor, ami leoldja a serpenyő aljára ragadt értékes anyagokat. Egy csipetnyi csilipehely finom csípősséget ad a tésztának, a tengeri só és fekete bors pedig kikerekíti az ízeket. Aztán amikor mindezt összekeverjük édes San Marzano paradicsommal és tökéletesen al dente tésztával és megkóstoljuk, rájöhetünk, hogy nem véletlen, hogy az Amatriciana a legismertebb piros szósz Róma fővárosában és hogy ez Bruce Willis egyik kedvenc étele! Ízes, gazdag és kiadós, egyszerűen isteni.

Hozzávalók 

  • 500 g tészta 
  • 125 g guanciale
  • 50 ml száraz fehérbor
  • 1 konzerv (794 g) San Marzano egész paradicsom, lecsöpögtetve
  • 1/4 teáskanál őrölt chilipehely
  • 100 g Pecorino Romano
  • finom tengeri só és frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

- Töltsünk egy nagy lábast félig vízzel (kb. 3 liter), adjunk hozzá 2 evőkanál finom tengeri sót, majd forraljuk fel a vizet.

- Vágjuk fel a guancialét kb. 6 mm-es szeletekre, majd ezeket a szeleteket vágjuk 1,5 cm x 2,5 cm-es darabokra. (Segíthet, ha a guancialét 10 percig fagyasztjuk, hogy könnyebben lehessen szeletelni.)

- Egy nagy serpenyőt forrosítsunk fel. Tegyük bele a guancialét és közepes hőfokon süssük kb. 10 percig, időnként megkeverve és megforgatva, amíg aranybarnára és ropogósra sül, és a zsír kiolvad belőle. (Figyeljünk oda, hogy ne égjen meg.) Egy szűrőkanállal vegyük ki a guancialét, és tegyük át egy külön tányérra. Az olvasztott zsírt öntsük egy hőálló mérőpohárba. Mérjünk ki 1/4 csészényi zsírt, majd a többit öntsük ki.

- Óvatosan öntsük hozzá a bort a serpenyőhöz, és egy fakanállal kaparjuk fel az alján maradt barna részeket, miközben a bor párolódik. A paradicsomokat kézzel durván nyomjuk össze, majd adjuk hozzá a szószhoz. Tegyük hozzá a zúzott piros chilipehelyet, a megsült guancialét, a félretett guancialezsírt, és keverjük össze. Hagyjuk, hogy a szósz közepes lángon tovább párolódjon, miközben a tészta fő, időnként megkeverve, és ha a szósz túl száraznak tűnik, adjunk hozzá egy ¼ csészényi keményítőtartalmú tészta vizet.

- Amikor a tészta főzővize forrni kezd, adjuk hozzá a tésztát. Főzzük, időnként megkeverve, amíg a tészta al dente nem lesz. 

- Használjunk egy szűrőkanalat, hogy azonnal áttegyük a tésztát a serpenyőbe. (Ne felejtsük el félretenni a főzővízből.) Óvatosan, folyamatosan forgassuk a tésztát a szószban 2-3 percig, és szükség esetén adjunk hozzá egy extra ¼ csészényi főzővizet, ha a szósz túl sűrűnek tűnik.

- Kapcsoljuk le a tűzhelyet és lassan adjuk hozzá a sajtot, és finoman keverjük, amíg a sajt el nem olvad, és a szósz fényes nem lesz, szükség esetén adjunk hozzá még néhány evőkanál vizet, hogy hígítsuk a szószt.

- Azonnal tálaljuk, és szórjuk meg egy kis extra sajttal és fekete borssal.

Így néznek ki Bruce Willis legkisebb gyerekei: vajon meddig fog rájuk emlékezni a színész?Demi Moore, aki minden Oscarról lecsúszott: ilyen elegánsan csak egy díva tud veszteniBruce Willis betegségének első jeleit Tallulah vette észre: ezek voltak azok

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.