A Lidl kiemelt figyelmet fordít arra, hogy kizárólag ellenőrzött forrásból származó, magas minőségű húsokat kínáljon vásárlói számára. A finom, ízletes étel a friss és kiváló minőségű alapanyaggal kezdődik, ami a húsra duplán érvényes. A megfelelő alapanyag kiválasztása kulcsfontosságú ahhoz, hogy ételeink igazán finomak és táplálóak legyenek. A Lidl friss hús kínálata garantálja, hogy a család minden tagja megtalálja a számára tökéletes húsféleséget, legyen szó egy ízletes reggeliről, gyors vacsoráról, vagy egy különleges hétvégi grillezésről a barátokkal, családdal.
Frissesség és minőség: erre figyeljünk vásárláskor
A nem megfelelő helyről vásárolt vagy rosszul tárolt húsok és húskészítmények kellemetlen meglepetéseket tudnak okozni. Ezért hús vásárlásakor különösen fontos, hogy betartsunk néhány alapszabályt. A friss hús színe élénk, felülete tiszta és nedves, de nem nyálkás. A friss hús színét befolyásolja az állat kora is, az idősebbeké sötétebb árnyalatú. A csomagolása sértetlen és tiszta, hiszen ez garantálja a higiénikus tárolást és a hosszú eltarthatóságot. Fontos az is, hogy mindig ellenőrizzük a lejárati dátumot, valamint azt, hogy milyen módon tárolták a terméket. A húsokat lehetőleg hűtőtáskával vigyük haza, és tartsuk őket megfelelő hőmérsékleten (0-5°C között), hogy megőrizzék a frissességüket. Az első és legfontosabb alapszabály tehát, hogy megbízható helyről vásároljunk, ahol maximálisan odafigyelnek az élelmiszerbiztonsági előírásokra.
Egészségünk az első: amit a friss húsról tudni érdemes
A friss hús az egyik legértékesebb fehérjeforrás, emellett zsírokban, B-, A- és D-vitaminban, vasban, cinkben és más ásványi anyagokban gazdag élelmiszer. Egyszerre tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, amelyeket szervezetünk nem képes előállítani, ezért érdemes tudatosan beépíteni az étrendünkbe. A változatos húsfogyasztás hozzájárulhat a kiegyensúlyozott étrendhez, hiszen minden húsféleség más-más tápanyagokat biztosít. Az egészséges táplálkozás érdekében válasszunk alacsonyabb zsírtartalmú húsokat, és fogyasszuk sok friss zöldséggel, hogy kiegyensúlyozott és ízletes ételeket készíthessünk belőlük a család minden tagja számára.
A Lidl áruházak frisshús kínálatában széles, minőségi választékot találhatunk, így a csirkehúsoktól kezdve a pulyka és a vízi szárnyasok mellett, a sertés, a nyúl-, a bárány-, a borjú- és a marhahúsok, valamint a különböző steakek és vadhúsok is megtalálhatóak a polcokon. Fontos, hogy csakis ellenőrzött, magas élelmiszer- és minőségbiztosítási szempontoknak megfelelő gazdaságokból származó, kiváló minőségű termékeket kínálnak, amelyeket rendszeresen ellenőriznek is.
Menjünk biztosra: széles kínálat és kiváló minőség
Az áruházlánc saját márkás Húsfarm termékcsaládjában 75-féle friss húst kínál, melyek most megújult csomagolásban kerülnek a polcokra. Az új csomagolású Húsfarm termékek 100 százaléka magyar beszállítóktól érkezik, ami mellett, hogy magas minőséget és biztonságot jelent a vásárlók számára, a magyar termelők és a hazai gazdaság támogatása szempontjából is fontos tényező. A hazai, minőségi húsáru frissességét biztosítja az is, hogy a darabolástól számítva akár 24 órán belül bekerül a vállalat központi raktárába. A védőgázas és vákuumos csomagolás pedig nagyban hozzájárul a frissesség, a higiénia és a hosszabb eltarthatóság megőrzéséhez.
A Lidl előre csomagolt húskínálata számos előnnyel jár
✅ csomagolása közvetlenül a vágás után történik,
✅ csomagolása lehet védőgázas csomagolás és vákuumcsomagolt is,
✅ csomagolása folyamatosan védi a terméket a külső szennyeződésektől és a mikrobiológiai romlástól, ezáltal a termékek hosszabb ideig megőrzik frissességüket és eltarthatóságukat,
✅ csomagolásán nyomtatott formában megtalálható a fogyaszthatósági idő és a megfelelő tárolási hőmérséklet is.
Ötletek Mizsei Janitól, a Lidl séfjétől a hús tárolásához:
Ügyeljünk a hűtési láncra, vagyis arra, hogy a vásárlástól egészen a hazaszállításig lehetőleg 0 és 5 fok között tartsuk a hústermékeket, majd ezt követően mielőbb tegyük a hűtőszekrénybe.
A vásárláshoz használjunk hűtőtasakot vagy préselt kartondobozt.
Vásárlás után a lehető leggyorsabban vigyük haza, és tegyük a hűtőbe a húsokat!
A friss hús a hűtő legalsó polcára kerüljön, mert itt van a leghidegebb (0-2 Celsius-fok).
Ha később – két napon túl – szeretnénk felhasználni, feltétlenül tegyük a fagyasztóba.
Tudtad?
A hazai és nemzetközi egészséges táplálkozásra vonatkozó ajánlások szerint minden főétkezés tartalmazzon teljes értékű fehérjét. 1 adag = 1 tenyérnyi szelet (10 dkg) hús vagy 1 szelet (15 dkg) hal vagy 3-4 szelet (5 dkg) felvágott vagy 1 db tojás. A mértékletes húsfogyasztás mellett törekedjünk arra, hogy az alacsonyabb zsírtartalmú húsféleségeket válasszuk, hiszen így elkerülhető a felesleges zsírbevitel és az ebből származó túlzott energia bevitel. Húsételeinket pedig készítsük zsírszegény módon és fogyasszuk sok zöldséggel, savanyúsággal, salátával kiegészítve.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.