Ezt ne mutasd meg olaszoknak: a magyaros spagetti receptje

Azt hinnénk, hogy az olasz-magyar konyha ötvözéséből katasztrófa születik, pedig ez nem feltétlen igaz. Remek példa erre ez a különleges magyaros spagettirecept, mely remek hidat képez a két kohyhakultúra között. Mondjuk azt nem javasoljuk, hogy bárki ilyet főzzön olasz vendégeknek.
Akkor beszélhetünk fúziós konyháról, amikor a különböző népcsoportok konyhakultúrája ötvöződik, ami kiterjedhet alapanyagokra vagy konyhatechnikai eljárásokra. A cél mindig egészen új, harmonikus ízvilág kialakítása, korai képviselői már a 18. századi Oroszországban megjelentek.
Remek példa rá a mexikói és amerikai konyha elegyéből született tex-mex konyha, de például a magyaros fűszerezést alkalmazó kínai étkezdék is fúziós konyhának minősülnek.
Most a magyar és az olasz konyha nászából született magyaros spagetti elkészítését sajátíthatjuk el. Egy jóféle spagetti mindig finom, ez az elkészítési mód pedig ismerős lehet a magyaros ételek kedvelőinek.
400 dkg darált sertéshús
10 dkg szalonna
1 kisebb fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db paprika
2 db paradicsom
100 g sűrített paradicsom
3 db babérlevél
só-bors ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
őrölt fűszerpaprika ízlés szerint
500 g spagetti tészta
tetejére trappista sajt
1. Kockázzuk fel a szalonnát, a vöröshagymát, valamint a paradicsomot és paprikát apró darabokra.
2. A szalonnát pirítsuk addig, míg teljesen ki nem sül a zsírja, majd szedjük ki egy tálba, hogy ne égjen meg.
3. A forró szalonnazsíron pörköljük üvegesre a hagymát, adjunk hozzá piros paprikát, utána főzzük puhára a paprikát, végül a paradicsomot. Ez fogja adni a magyaros spagettiszószunk alapját.
Tipp:
Ha kicsit meg akarjuk bolondítani a magyaros spagettinket, kockázott kolbászt is adhatunk hozzá.
4. Amikor kész a zöldséges ragu, adjuk hozzá a darálthúst, sózzuk borsozzuk, majd főzzük puhára.
5. Ha a hús kellően megpuhult, hozzáadhatjuk a sűrített paradicsomot, babérlevelet, oregánót, valamint belenyomhatjuk a fokhagymát és főzzük készre.
6. Főzzük le a spagettitésztát al-dente állagúra, utána szűrjük le.
7. A tésztát adagoljuk tányérokra, tegyük rá a magyaros spagettiszószt és reszeljünk a tetejére trappista sajtot.
Borssal meghintve tálaljuk az olasz–magyar fúziós konyha legújabb művét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.