3 egészséges húsvéti reggeli recept, ami 10 perc alatt kész

A húsvéti reggeli sokaknál a főtt tojást és a kalácsot jelenti, ami isteni, de néha jó egy kicsit kilépni a tojás–sonka rutinból. Ha nincs kedved sokáig főzőcskézni, de nem éred be egy szimpla szendviccsel, ezek a receptek neked szólnak. Mindegyik 10 perc alatt összedobható, mégis látványos, finom és ünnepi. Legyen szó csípős omlettről, friss salátáról vagy répatortás zabkásáról – itt megtalálhatod a kedvencedet.
Ha szereted a karakteres, sós reggeliket, ez az omlett telitalálat lesz: csípős, krémes és ropogós egyszerre. A húsvéti reggelik között ez igazi ízbomba lehet, ami feldobja a napod indulását. Ráadásul ketobarát és alacsony szénhidráttartalmú, szóval lelkiismeret-furdalás nélkül falatozhatsz belőle akár brunchra is.
1. Egy nagy serpenyőben közepes lángon süsd ropogósra a bacont (kb. 8-10 perc). Szedd ki papírtörlőre, majd tedd félre.
2. Egy közepes tálban keverd össze a krémsajtot, a cheddar sajtot és a felaprított jalapeñót, majd ezt is tedd félre.
3. Egy másik tálban üss fel három tojást, ízesítsd egy csipet sóval és némi borssal, majd keverd össze.
4. Melegíts fel egy 20–25 cm-es tapadásmentes serpenyőt közepes lángon. Olvassz meg benne 2 evőkanál vajat, majd öntsd bele a tojásokat. Szilikon spatulával kezdd el kevergetni, hogy nagyobb darabok képződjenek, miközben körkörösen eloszlatod az alján. Amikor már kezd megszilárdulni, de a teteje még kissé lágy, az omlett egyik felére kanalazd rá a sajtkrémet és a bacon felét.
5. Vedd lejjebb a lángot, és fedd le a serpenyőt. Párold további kb. 2 percig, amíg a tojás majdnem teljesen átsül, de még krémes, és a sajt is meglágyul. Vedd le a tűzről, és egy spatulával hajtsd rá az üres oldalt a töltelékre. Csúsztasd tányérra, és szórd meg friss metélőhagymával.
6. Ismételd meg a 4–5. lépéseket a maradék alapanyagokkal.
Ez a friss, üde saláta igazi tavaszi ízkavalkád, amit bármikor szívesen ennél – hát még húsvét reggel! Könnyű, de laktató, ráadásul még mutatós is az ünnepi asztalon.
1. Az avokádókat vágd félbe, távolítsd el a magjukat, és kanalazd ki a húsukat. Szeleteld vagy kockázd fel őket. A paradicsomokat mosd meg, és vágd félbe vagy szeletekre. Ha nem mini golyókat használsz, akkor a mozzarellát is szeleteld el.
2. Egy tálon vagy nagyobb tányéron rendezd el váltakozva a paradicsom-, mozzarella- és avokádószeleteket. Szórd meg friss bazsalikomlevelekkel.
3. Locsold meg az egészet olívaolajjal és balzsamecettel. Ízlés szerint sózd, borsozd.
4. Egy teáskanál pesztót pöttyözz vagy csorgass a saláta tetejére. Elég belőle kevés is, mert intenzív az íze, de fantasztikusan kiegészíti a mozzarellát és avokádót.
Ez a zabkása olyan, mintha reggelire répatortát kanalaznál – csak egészségesebb kivitelben. Meleg, fűszeres, krémes – tökéletes egy hűvös tavaszi reggelre, húsvéti hangulatban.
1. A zabpelyhet a tejjel, reszelt répával, fahéjjal, juharsziruppal és mazsolával együtt tedd egy kis lábosba.
2. Alacsony lángon főzd 5–6 percig, amíg a zab megpuhul, és a répa is kissé megfő.
3. Keverd bele a durvára vágott diót (egy keveset hagyj a tetejére is).
4. Tálald natúr joghurttal vagy egy kis krémsajttal megkoronázva, extra dióval megszórva.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.