Terjedhet szellentéssel a koronavírus? Itt a válasz egy orvostól

Forrás: Shutterstock -
betegség koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mint tudjuk, tüsszentéssel nagyon könnyen terjed a koronavírus, sokakban felmerült a kérdés, vajon mi a helyzet a szellentéssel. Most ezt is tisztázta egy ausztrál orvos.

Senki sem akarja elkapni a koronavírust, így érthető, hogy mindenki szeretne tisztán látni, hogyan is terjedhet a betegség. Ha tüsszentéssel és köhögéssel könnyen fertőzhet, akkor vajon a szellentéssel is? A bélgázzal együtt ugyanis mikrobák is távoznak a szervezetből, ahogy ezt egy kutatással be is bizonyították.

Kiderült, kell-e aggódnunk a szellentés miatt. Forrás: Shutterstock

Egy ausztrál orvos, Norman Swan tisztázta a kínos kérdést. Elmondta, mivel a rajtunk lévő fehérnemű illetve nadrág gyakorlatilag maszkként funkcionál, így az ki tudja szűrni a koronavírust. – írta meg a Forbes. Tehát szerencsére minimális a valószínűsége annak, hogy így kapjuk el a betegséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.