A Neander-völgyi embert eddig főként húsfogyasztónak gondolták, a most talált ötvenezer éves, fosszilizálódott ürülékben azonban jelentős mennyiségű növényi anyagot is kimutattak – írja az Origo.hu.
Az eredmények megerősítették azokat a korábbi feltételezéseket, amelyek szerint a Neander-völgyiek előszeretettel fogyasztottak húst. Ezt egy olyan anyag (koprosztanol) jelenlétéből állapították meg, amely akkor keletkezik, amikor a baktériumok a koleszterint lebontják a bélben. Ezenkívül azonban a kutatók jelentősebb növényi tápanyagbevitel nyomaira is bukkantak, amikor az úgynevezett fitoszterolok lebontásából származó kémiai komponenst fedeztek fel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.