A győztes fagylaltkülönlegességet Mányoki Krisztián, pátyi cukrászmester, készítette. A versenyt 18. alkalommal rendezte meg a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete, idén 41 csapat nevezett 2-2 fagylalttal. Ebben az évben a kötelező íz a sárgabarack volt, de mellette egy szabadon választott ízt is beépíthettek a cukrászok. Csuta Zsolt csákvári mestercukrász, a zsűri elnöke kiemelte, hogy "soha nem látott ízkombinációk" jelentek meg - ez egyébként a verseny kiírásában feltételként is szerepelt.
„A kötelezően készített, sárgabarack ízesítésű fagylaltok is óriási ízválasztékkal vonultak fel. Nem mindegy, hogy a gyümölcs honnan származik, hogy mennyit tesznek belőle a fagylaltba, vagy milyen kiegészítő anyagokat adnak hozzá" – hangsúlyozta Csuta Zsolt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.