A húsvét közeledtével mennyire jelent fertőzésveszélyt az őstermelőtől származó sonka, a kolbász és a tojás?
-kapta a kérdést Müller Cecília.
A tisztifőorvos elmondta, hogy nem árt az elővigyázatosság, de tartani sem kell a háztáji termékektől. A sonkát ebben a vírusos időszakban érdemes alaposan átsütni, és egy időre el kell felejteni a sokak által imádott tatár beefsteak-et.
A tojásokat meg kell mosni fogyasztás előtt, azonban nem elég folyóvízzel: hipós vízben kell áztatni a tojásokat, majd nem megtörölni, hanem hagyni megszáradni, hogy a tojáshéjon lévő kórokozókat elpusztítsuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.