A robotot gyártó BR5 vállalat alapítója, Enrique Lillo elmondta: természetesen nem versenyezhetnek a házi koszttal, de nem is ez volt a cél, hanem az, hogy egy olyan minőséget hozzanak létre, amelyet a világ bármely országában garantálni tudnak. Lillo azt is hozzátette, hogy Japánban néhány vidámparkban és üdülőhelyen már munkába is állították a paellarobotot.
Egy spanyol séf, a Cocinea főzőiskola igazgatója, Maria Munoz csodálatos eszköznek titulálta a robotot, és miután megkóstolta, elismerően szólt a paelláról is, amelyet készített. A robot egy villanytűzhelyből és egy mechanikus karból áll, amely a pirított alapanyagokat a paellaserpenyőbe helyezi, hozzáadja a rizst, majd kevergeti, mielőtt beleöntené a halat. Egy adag paellához minden összetevőt előre el kell készíteni, és ki kell mérni. Miután az összes hozzávaló benne van a serpenyőben, a robot folyamatosan kevergeti és rázza, amíg elkészül.
Munoz szerint a robot nagyon hasznos lehet az éttermek számára, mert a robot egyszerre több paellát tud készíteni, mint egy szakács.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.