Kiderült, hogy egészségesebb-e a csapvíz a palackozottnál

csapvíz palackozott víz kutatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy friss spanyol tanulmány azt állítja, hogy a palackozott víz környezetterhelése a csapvíz 3500-szorosa.

"A palackozott víz előállítása 3500-szor annyi környezeti forrás felhasználásával jár, mint a csapvízé, az ökológiai rendszerekre gyakorolt hatása pedig 1400-szorosa annak" - idéz egy friss spanyol kutatást a Nuus.

A klórozással vízbe kerülő trihalometánok (THM) nagy mennyiségben daganatos betegségek kialakulásához vezethetnek, ám a kockázat elenyésző, az Eu szabályozza ezeknek az anyagoknak az egészségügyi határértéket.

A kutatás vezetője szerint az egészségügyi érvek nem indokolják a palackozott víz széles körű használatát, ráadásul a palackos víz előállítása sokkal jobban szennyezi a környezetet, mint a vezetékes víz használata.

A kutatók szerint a közösségi vízrendszereket kellene fejleszteni, és tudatósítani az emberekben azt, milyen környezeti károkat és extra költségeket jelent a palackozott víz fogyasztása.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.