Listeriafertőzöttséget mutatott ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal laboratóriuma egy papkeszi termelő húskészítményeiben. Az élelmiszerbiztonsági kockázat miatt a hatóság kéri, hogy akik a termelőtől március 3. után vásároltak, kizárólag alapos hőkezelést követően fogyasszák el a vásárolt árut. A sütést nem igénylő élelmiszerek esetében pedig egyáltalán nem javasolt a fogyasztásuk.
A Nébih tájékoztatása szerint ezeknek a termékeknek az elfogyasztása ételmérgezésre utaló tüneteket idézhet elő, jelentkezhet láz, hányás, hasmenés, fejfájás.
Ha valaki a termék elfogyasztása után ilyen tüneteket észlel magán, azonnal forduljon orvoshoz
– javasolta a hivatal, amely a húskészítmény adatait is közölte. Ezek szerint az előállító Sári Gyula kistermelő, az értékesítés helyszíne: Veszprémi Piac és Vásárcsarnok, 8200 Veszprém, Jutasi út 2.; 8183 Papkeszi, Petőfi utca 1.
Az eset miatt a területi hatóság a kistermelő tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette, továbbá a telephelyén lévő termékeket kivonta a forgalomból, és elrendelték a megsemmisítésüket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.