Az állatpark dolgozói számára elképesztő logisztikai feladat beszerezni, előkészíteni, elkészíteni, majd kiosztani az állatok élelmét. Az állatok ugyanis fajtól, életkortól és egészségi állapottól függően más-más táplálékot igényelnek, ám a szakemberek mindezt minden nap nagy körültekintéssel végzik. A munkájukba nyerhetünk betekintést a Nyíregyházi Állatpark Facebook-oldalán megosztott fotókon.
A bejegyzésben kitérnek arra, hogy a napi takarmányfogyasztás megközelítheti a 17 mázsát. Az állatok táplálékának összeállításához felhasználnak 1-2 mázsa húst, 4-5 mázsa zöldséget és gyümölcsöt, 5-6 mázsa szemestakarmányt és tápot, valamint 3-4 mázsa szénát.
"Takarmánykonyhás csapatunk egész nap szortíroz, aprít, szeletel, sőt főz is. Majd a vödrökbe, tálakra, tálcákra tett élelmet két takarmánykihordó osztja szét a megfelelő helyekre, ahol aztán a gondozók helyezik el az állatok kifutójába" – olvasható a posztban.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.