A Bridgerton család nyomában: ezeket a forgatási helyszíneket te is meglátogathatod

Bridgerton
NORTHFOTO/© 2020 by Entertainment Pictures - Netflix
Anglia forgatási helyszínek A Bridgerton család kastély
Bridgerton rajongók figyelem! Megmutatjuk a legszebb forgatási helyszíneket, amelyekért érdemes Angliába utazni, és amelyet ti is felkereshettek.

A héten indul A Bidgerton család harmadik évada, ez pedig tökéletes alkalom arra, hogy Netflix sorozatából ihletet merítsünk egy Angliai utazáshoz. Mutatjuk azokat a Bridgerton-helyszíneket, amelyeket te is felkereshetsz, ha a közelben jársz.

A Bridgerton család
A Bridgerton család évadai csodás helyeken játszódnak.
Forrás: NORTHFOTO/© 2020 by Entertainment Pictures

A Bridgerton család harmadik évadának forgatási helyszíne: Blenheim palota

A Bridgerton harmadik évadának egyik legelbűvölőbb forgatási helyszíne kétségkívül a fenséges Blenheim Palace Oxfordshire-ben, nem messze Woodstocktól. A helyszín számos hollywoodi kasszasiker, többek között a Harry Potter, a Hamupipőke és James Bond filmek helyszínéül is szolgált. A Bridgerton spin-offjában, a Sarolta királynéban is szerepelt Buckingham házként.

A palotát Sir John Vanbrugh tervezte a 18. század elején I. Churchill Marlborough hercege és felesége, Sarah számára. Az építkezés 1705-ben kezdődött és körülbelül 1722-ben fejeződött be. A Blenheim Palace különleges azért is, mert az egyetlen nem királyi, nem püspöki rezidencia Angliában, amelyet palotának neveznek. Az épület és a környező területek az UNESCO világörökség részét képezik, kiemelve azok történelmi és kulturális jelentőségét. A palota nyitva áll a látogatók előtt, különböző kulturális események színhelye, parkjai, kertjei is bejárhatók.

A Blenheim palotában született Winston Churchill, az Egyesült Királyság második világháborús miniszterelnöke 1874-ben.

 

Ranger ház és Halton ház

A Bridgertonok otthona, amelyet illatos lilaakácok vesznek körül, fenségesen terül el az elegáns Grosvenor Square-en, London előkelő Mayfair negyedének központjában. De most jön a meglepetés: a Ranger's House nevű kúria a Greenwich Park szélén, London délkeleti részén található. Az épület a 18. század elején épült, és sokáig magas rangú állami tisztségviselők otthona volt. A villa ma múzeumként működik, és a közönség számára is nyitva áll. Itt tekinthető meg a jól ismert Wernher Collection - a 700 műalkotást tartalmazó festményeket, szobrokat, és díszműtárgyakat tartalmaz, melyek Julius Wernher bányamágnás hagyatékából származnak.

A Bridgertonok otthonába készült felvételek megint máshol készültek, nem a Ranger házban és nem is Londonban. A Halton ház London közelében, Buckinghamshire megyében található. Az épület eredetileg Alfred de Rothschild bankár számára épült, aki jelentős befolyással bírt a korabeli társadalmi és pénzügyi körökben. Ahogy a sorozatban láthattuk, a Halton ház pompás belső terekkel rendelkezik, amelyek a francia reneszánsz stílusjegyeit követik. A fő fogadóterem, amely egyben bálterem is, magával ragadó freskókkal, gazdag díszítésekkel és egy lenyűgöző lépcsőházzal büszkélkedhet. Az ingatlan ma a brit Királyi Légierő használja, itt tartják különböző rendezvényeiket.

Howard kastély

A Howard kastély az Egyesült Királyság egyik legimpozánsabb és leglátványosabb birtoka, Yorkshire megyében található. A kastély egy barokk stílusú rezidencia, amelyet több mint 300 éve a Carlisle grófok családjai lakják. Az épületet Sir John Vanbrugh építész tervezte a 18. század elején, és több mint 100 évig tartott a teljes befejezése. A kastély nemcsak kívül, belül is lenyűgöző, számos díszített teremmel, festményekkel, szobrokkal és antik bútorokkal rendelkezik. A Howard kastély is látogatható, kulturális események, kiállítások és koncerteknek ad otthont, de vezetett túrák is vannak. Miután Daphne és Simon összeházasodtak, a filmbéli Clyvedon-kastélyba költöztek - ez a Howard kastély.

Hatfield ház

A Hatfield ház egy lenyűgöző jakobinus stílusú kúria Anglia délkeleti részén, Hertfordshire-ben található. A kastélyt 1611-ben építették Cecil Salisbury grófja, Robert Cecil számára, aki III. Jakab angol király főminisztere volt. Az ingatlan jelentős történelmi múlttal rendelkezik: itt töltötte gyermekkorának egy részét I. Erzsébet királynő, és itt értesült arról is, hogy ő lett Anglia királynője. A sorozatban ez a Featherington-rezidencia.
A Hatfield ház is nyitva áll azok előtt, akik szeretnének megismerkedni az angol nemesek életmódjával. A látogatók bejárhatják a történelmi termeket, megcsodálhatják a műalkotásokat, bútorokat és antikvitásokat, miközben belemerülhetnek Anglia gazdag múltjába.

Wilton ház

A Salisburyben található Wilton ház a Bridgerton fontos jeleneteinek forgatási helyszíne, a folyosót, az étkezőt és az előcsarnokot számos jelentben láthattuk, itt található Sarolta királynő trónterme is, és a Hastings grófjának otthonában zajló jeleneteket többek között itt vették fel.
A 1544-ben épült ház a Pembroke grófok otthona, és rendkívül népszerű helyszín a filmkészítők körében. Itt forgott az Értelem és érzelem, A Korona és a Tomb Raider egyes jeleneteit is itt rögzítették. A birtok nyitva áll a látogatók előtt, és a parkja is bejárható.

Badminton ház

Valószínűleg a legnépszerűbb kirándulóhely a Bridgerton-rajongók körében a Badminton ház Dél-Gloucestershire-ben. Ez Lady Danbury otthona. 
A Badminton ház impozáns vidéki kúria Anglia délnyugati részén, Gloucestershire megyében, amely a Beaufort hercegek ősi lakhelye. Az épület a 17. század óta a Beaufort család birtokában van. A ház nevét adta a badminton sportágnak, amelyet állítólag itt játszottak először a 19. században. Az épület belsejében számos történelmi és művészeti kincs található, köztük régi festmények, szobrok és ritka bútorok. A Badminton ház ad otthont a híres Badminton Horse Trials lovas versenynek, amely az egyik legnevesebb háromnapos verseny a világon.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.