A tűző napon is ontják a virágokat ezek a növények

Butterfly,Fly,In,Morning,Nature
Shutterstock - snvv18870020330
virág tűző nap növény
Mi dobná fel jobban kertünket, vagy erkélyünket, mint egy színpompás virág? Mielőtt azonban beszerző körútra indulnánk a közeli kertészetbe fontos tudnunk, hogy nem minden virágzó növény bírja a tűző napfényt és a tikkasztó meleget.

Ha kertünkben vagy teraszunkon azonban nincsen árnyék, akkor érdemes az alábbi növényekből választanunk. Ezekre a fajtákra általánosságban elmondható, hogy bírják a forróságot és megfelelő ápolás, locsolás mellett sok szép virággal ajándékoznak meg bennünket. 

Melegtűrő egynyári növények

Bársonyvirág

A bársonyvirág, hétköznapi nevén büdöske, amely elnevezés erős illatára utal. Számtalan fajtája létezik. Virágai sárga, narancssárga színűek. Cserépben, balkonládába és kertbe kiültetve is elél.

Tagetes,Patula,French,Marigold,In,Bloom,,Yellow,Flowers,,Green,Leaves,
A bársonyvirág, hétköznapi nevén büdöske
Forrás: Shutterstock/Yui Yuize

Rézvirág

A rézvirág a szivárvány minden színében kapható: sárga, piros, narancssárga, halványzöld, rózsaszín, és lila színű virágaival üdítő színfoltja lehet bármelyik kertnek. Hosszú, erős szára van, így akár néhányat le is vághatsz és vízbe téve díszítheted vele otthonodat.

Flowers,Zinnia,Elegans.,Color,Nature,Background.
A rézvirág a szivárvány minden színében kapható
Forrás: Shutterstock

Begónia

A begónia közkedvelt dísznövény hazánkban és szerte a világon. A mindignyíló begónia a legkedveltebb, és ahogy már a nevéből is kiderül, piros, rózsaszín, vagy fehér színű virágaiban hosszú ideig gyönyörködhetünk. Azonban jó, ha tudjuk, hogy a begónia minden része mérgező, így tartsuk távol a gyerekektől, kisállatoktól, és ha hozzáértünk utána alaposan mossunk kezet!

További melegtűrő egynyári növények: kakasarély, szegfű, napvirág

A,Beautiful,Flower,Begonia,Of,Fuchsia,Color,Growing,In,The
A begónia közkedvelt dísznövény
Forrás: IRINA CHETVERIKOVA/Shutterstock

Melegtűrő évelő növények

Kúpvirág

A kúpvirág magas növésű, így inkább kertbe érdemes ültetni. Talán az egyik legismertebb fajtája a sárga kúpvirág, aminek napsárga élénk színű virágszirmai csak úgy vonzzák az ember tekintetét. Nem mellesleg a méhecskék és a lepkék is igen kedvelik.

Rudbeckia,Is,Also,Known,As,Black-eyed,Susan,Or,Orange,Coneflower.
A kúpvirág magas növésű, így inkább kertbe érdemes ültetni
Forrás: Akira Nakatani/Shutterstock

Lángvirág

A lángvirágot erős illat jellemzi. Nagyjából 100 cm magasra nő meg és egészen őszig virágzik. Dús virágai fehér, rózsaszín, lila, vagy vörös színűek.

Garden,Phlox,Paniculata,,Creeping,Phlox,Subulata,,Also,Known,As,The
A lángvirágot erős illat jellemzi
Forrás: Kabar/Shutterstock

Varjúháj

Sziklakertek kedvelt dísznövénye, amely igen jól tűri a szárazságot. Sárga, rózsaszín és fehér virágai bármely kertben jól mutatnak. Akár erkélyre is ültethetünk belőlük. Érdemes megemlíteni, hogy levelét letörve, az könnyen ereszt gyökeret, így egyszerűen szaporítható.

Hylotelephium,Spectabile,Blooms,In,Autumn.,Hylotelephium,Spectabile,,Syn.,Sedum,Spectabile,
Sziklakertek kedvelt dísznövénye
Forrás: Shutterstock

 

Ha elbizonytalanodnánk a választásban, bátran kérjünk segítséget a kertészetben lévő szakeladóktól. Ők a választott virágnak megfelelő föld és tápoldat kiválasztásában is segítenek. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.