Ettől a titkos hozzávalótól lesz isteni az angol pogácsa, a scone

scone
Shutterstock - HarryKiiM Stock
recept sütés nemzetközi konyha
Te is imádod a frissen sült pogácsát? Kóstoltad már a scone-t, az angol ötórai teasüteményt, amely sós és édes formában is elkészíthető? Ha nem, akkor lesd meg ezt az ínycsiklandó eredeti scone receptet, hidd el: nem fogsz csalódni.

Egy francia cukrászképzést végzett sütőmester, Danielle Ellis, azt állítja, hogy egyetlen apró hozzávalóval bárki elérheti, hogy az angol pogácsa tökéletes legyen. Ezzel az apró trükkel olyan finom scone-okat varázsolhatunk az asztalra, hogy mindenki megnyalja majd utána mind a tíz ujját. Ha nem hiszed el, próbáld ki: jöjjön az eredeti scone recept!

angol pogácsa, a scone
Egyetlen apró hozzávalóval bárki elérheti, hogy a scone tökéletes legyen
Forrás: Shutterstock

A titkos hozzávaló, amitől isteni lesz a scone

Danielle szerint a legfontosabb összetevő az író. A recept alapján mindössze 15 perc az előkészületi idő, a sütés pedig csupán 12 percet vesz igénybe. Ráadásul ugyanabból az alapból készíthetsz édes és sós változatot is – csak néhány hozzávalót kell módosítanod.

A scone receptje

Hozzávalók

  • 225 g finomliszt
  • 8 g sütőpor
  • 45 g vaj (sós vagy sótlan)
  • 1 nagy tojás
  • 125 ml író
  • 1 csipet só

Édes változathoz

  • 25 gramm porcukor
  • 50 gramm mazsola (opcionális)

Sós változathoz

  • 100 gramm érlelt sajt
  • 5 gramm füstölt paprika (opcionális)
     
édes scone
A scone édes változatban is isteni finom
Forrás: Shutterstock

Elkészítés

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra (gázsütőn 6-os fokozat). Szórj lisztet a sütőlapra, vagy a tepsibe, majd tedd félre.
  2. Mérd ki egy tálba a lisztet, sütőport és sót. Kockázd fel a vajat, és morzsold össze a lisztes keverékkel, amíg az egész morzsás állagú nem lesz.
  3. Ha édes scone-t készítesz, add hozzá a cukrot és keverd el. Ha sósat, add hozzá a reszelt sajtot és a füstölt paprikát.
  4. Verd fel a tojást, majd egy villával keverd bele a lisztes keverékbe. Ezután apránként add hozzá az írót, amíg puha, de nem ragacsos tésztát nem kapsz. Figyelj, hogy ne maradjon liszt a tál alján!
  5. Enyhén lisztezett felületen formázz egy kb. 2,5 cm vastagságú téglalapot. Ne nyomkodd össze túl erősen!
  6. Egy sima, kb. 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vágj korongokat a tésztából. Helyezd a scone-okat a sütőlapra, majd a maradék tésztát gyúrd össze és formázd újra.
  7. Verd fel a második tojást, és egy ecsettel kend meg a scone-ok tetejét. Ha sós változatot készítesz, szórd meg a maradék sajttal.

Süsd kb. 12 percig, amíg világos aranybarna nem lesz. A sütési idő a sütőtől függően változhat.

Ettől a titkos hozzávalótól válik ellenállhatatlanná a banánkenyérKarfiolpizza: alacsony szénhidráttartalmú és isteni finomÍnycsiklandó banánpalacsinta két hozzávalóból - RECEPT

 



 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.