Casanova gyilkos: megrázó történet egy nőről, aki eljátszotta a szerelmet, hogy életben maradjon

Casanova gyilkos, áldozat
https://wbd.com/ -
Casanova gyilkosság sorozatgyilkos
Paul John Knowles, az úgynevezett "Casanova gyilkos", az egyik legrettegettebb sorozatgyilkosként vált hírhedtté az 1970-es években. Barbara Mabee Abel Knowles egyik áldozata volt, aki csodával határos módon túlélte a vele való találkozást.

Paul John Knowles, az úgynevezett Casanova gyilkos 1974-ben kezdte ámokfutását, amely során több mint 20 embert ölt meg az Egyesült Államok különböző részein. Egyes források szerint az áldozatok száma akár 35 is lehetett. Knowles szexuális erőszakot és gyilkosságokat követett el, áldozatai között nők és férfiak is voltak.

Casanova gyilkos, áldozat
Barbara Mabee Abel 
Forrás: https://wbd.com/

Miért pont Casanova?

Paul John Knowles a Casanova gyilkos nevet azért kapta, mert gyakran elbűvölő és vonzó megjelenésével nyerte meg áldozatait, mielőtt brutálisan bántalmazta őket.

Barbara Mabee Abel története

Barbara Mabee Abel 31 éves egyedülálló anya volt, aki 6 éves fiával és agyi bénulásban szenvedő ikertestérével élt együtt. Egyik nap munka közben furcsa megérzése lett, miután hiába próbálta ikertestvérét, Beverlyt elérni telefonon. Hazafelé felvette fiát az iskolából, majd együtt hazaérve megdöbbentő dolgot tapasztaltak: a testvérét ruha nélkül, megkötözve, vérző szájjal találta meg a szobájában, a konyhában pedig Paul John Knowlesszal találkozott, aki el akarta rabolni a gyereket. Barbara viszont arra kérte, inkább vigye őt magával. 

A túlélésért mindent megtett

Barbara Mabee Abel halálfélelemmel ült be a sorozatgyilkos autójába, de tudta jól, hogy az egyetlen esélye, ha bálványozza a férfit. Így hát, amikor megálltak egy útmenti motelnél, eljátszotta, hogy a felesége. Közben folyton mondogatta neki, hogy mennyire sármos, hasonlít Robert Redfordra. A nő elmondása szerint a férfi áhítozott a figyelemre.

A kínok kínját kellett átélnie

Az együtt töltött idő alatt a Casanova gyilkos többször megerőszakolta a 31 éves nőt. Túlélését azonban nemcsak lélekjelenlétének, hanem szakmájának is köszönheti, rádiós szövegíróként ugyanis megígérte a férfinak, hogy segít abban, hogy az egész ország megismerje. Az utolsó szexuális erőszak után Knowles  megkötözte a fiatal anyukát és betömte a száját, hogy ne tudjon kiabálni, míg kiment a hotelszobából telefonálni. A kulcsot azonban a szobában felejtette. Barbarának sikerült valahogyan kiszabadulnia és a borzalmas napok után végre megölelhette kisfiát.

Rendőrkézre került a sorozatgyilkos

Knowles végül 1974. decemberében került rendőrkézre Georgiában. Letartóztatása után részletes vallomást tett gyilkosságairól, beleértve Barbara Mabee Abel elrablását is. 1974. december 18-án, egy átszállítás során Knowles megpróbált megszökni, és a dulakodás során lelőtték, így elkerülte a bírósági tárgyalást és az ítéletet.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.