Mit csináljunk a felesleges főtt tojással? – 3 kreatív maradékmentő recept húsvét utánra

A főtt tojás az egyik legszerényebb maradék a világon – csendben lapul a hűtőben, nem romlik meg gyorsan, mégis minden nap egyre nagyobb bűntudattal nézünk rá. Mintha csak azt suttogná: „Most komolyan, már megint rám csuktad az ajtót?” Pedig egy kis kreativitással igazi gasztro élmény lehet belőle. A főtt tojás ezerarcú alapanyag: krémes, laktató, jól fűszerezhető, és szinte bármibe belecsempészhető. Ebben a cikkben három olyan receptet mutatunk, ami segít megmenteni a maradékokat – és közben új kedvencekké is válhatnak.
Kínáld puhára főtt jázmin- vagy basmati rizzsel, vagy naan kenyérrel, pitával. Ha szereted az extra ízeket, egy kis lime-lével is megcsepegtetheted a tetejét.
A japán majonéz (pl. Kewpie) kissé savanykásabb és gazdagabb ízű, de sima majonézzel is működik. Ha extra autentikus hatást szeretnél, tálald bento-stílusban egy kis salátával vagy gyümölccsel.
Tálalhatod mártogatóssal (joghurtos-fokhagymás- vagy chiliszósz), friss salátával vagy akár reggelire, pirított kenyér mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.