Egy évvel a tragédia után újabb milliárdos merülne a Titanic roncsaihoz

Titan, Titanic roncsai
AFP -
Titanic merülés milliárdos
Larry Connor amerikai milliárdos terve az, hogy egy kétszemélyes tengeralattjáróval merül le a Titanic roncsaihoz. Mindezt azután, hogy tavaly június 18-án veszett nyoma a Titan elnevezésű tengeralattjárónak a fedélzetén 5 személlyel, köztük milliárdosokkal.

A Titan mélytengeri búvárhajó egy magán tengerkutató vállalkozás tulajdonában volt, és június 18-án merülés közben roppant össze több ezer méter mélységben öt emberrel a fedélzetén, miközben a Titanic roncsait közelítette meg. A búvárhajót napokig keresték, abban a reményben, hogy utasait épségben kimenthetik. A katasztrófában mind az öt ember meghalt. Közel egy évvel a tragédia után újabb milliárdos tervez merülést a Titanic roncsaihoz.

milliárdos
Közel egy évvel a Titan tragédiája után újabb milliárdos merülne le a Titanic roncsaihoz
Forrás: ZUMAPRESS.com

Larry Connor amerikai milliárdos terve

A 74 éves ingatlanbefektető a korábban történt tragédia ellenére nem fél, sőt mi több, meg akarja mutatni az embereknek, hogy lehet valami egyszerre veszélyes és csodálatos is. 

Meg akarom mutatni az embereknek világszerte, hogy az óceán ugyan rendkívül veszélyes, azonban egyben csodálatos és élvezetes is lehet, és valóban megváltoztathatja az életünket, ha az ember helyesen jár el

 - nyilatkozta a milliárdos üzletember.

Ő lesz a társa a merülésben

A kétszemélyes tengeralattjáróban a milliárdos mellett Patrick Lahey fog utazni, aki a a világ egyik legtapasztaltabb tengeralattjáró-üzemeltetője, a Triton Submarines társalapítója és vezérigazgatója. A tervek szerint a 20 millió dolláros Triton 4000/2 Abyssal Explorer hajóval indulnak útnak a mélységbe. A kétszemélyes tengeralattjáróval 4000 méter mélyre tudnak majd lemerülni, ami 200 méterrel alacsonyabb, mint a Titanic roncsa, ami 3800 méteren fekszik. Lahey egyébként hosszú ideje tervez egy olyan tengeralatti járművet, ami alkalmas lehet egy ilyen horderejű merüléshez, ám eddig nem álltak rendelkezésére a megfelelő anyagok és technológiák. Kiemelték, hogy van különbség az osztályozatlan és az osztályozott tengeralattjárók között. A Triton egy harmadik felet használ annak biztosítására, hogy hajóik osztályozottak legyenek, vagyis megfeleljenek minden előírásnak és biztonságosak legyenek.

A Titan mélytengeri búvárhajó, egy magán tengerkutató vállalkozás tulajdonában volt, és minden valószínűség szerint június 18-án merülés közben roppant össze több ezer méter mélységben öt emberrel a fedélzetén, miközben a Titanic roncsait közelítette meg. A búvárhajót napokig keresték, abban a reményben, hogy utasait épségben kimenthetik. A katasztrófában mind az öt ember meghalt.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.