A gyertyák csonkig égnek gyász Tompos Kátya
A Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész előtt tisztelegve A gyertyák csonkig égnek című játékfilmet vetíti ma este az M5 kulturális csatorna. Tompos Kátya munkásságáról az Agenda kulturális híradóban és a Librettó magazinműsorban is megemlékeznek.

A közmédia kulturális csatornája május 31-én, pénteken a 18 órakor kezdődő Librettó című magazinjában, valamint az Agenda kulturális híradó adásában idézi fel Tompos Kátya életét és munkásságát. 

Tompos Kátya
Tompos Kátya halála az egész országot megrázta
Forrás:  Rostás Bianka/Life.hu

Tompos Kátya az A gyertyák csonkig égnek című filmben Krisztinát alakította

22:20-tól a Márai Sándor világsikerű regényéből készült A gyertyák csonkig égnek című 2005-ös játékfilmet adja a csatorna, amelyben Tompos Kátya a női főszereplőt, Krisztinát alakította.

A Valami Amerika 2 Vivijeként a TV2-n láthatjuk ma este 

A színésznőt számos színpadi és filmszerepben láthatta a közönség pályája során, ezek közül ma este 21:55-től a TV2 rendkívüli műsorváltozással a Valami Amerika 2 című filmet tűzi műsorára - írja a Bors. A 2008-as filmben Vivi szerepében láthatták Tompos Kátyát a nézők, illetve ő énekelte a Magányos csónak című betétdalt is, amely a ma napig a film emblematikus, és sokak számára meghatározó dala lett.

Tompos Kátya 1983. március 13-án született Budapesten. Édesanyja orosz származású. Gimnazista korában néhány évig Földessy Margit stúdiójába járt. 2001 és 2005 között a Színház és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakára járt. 2004-ben Edith Piaf Mylord című dalával megnyerte a színművészeti egyetem dalversenyét. Az egyetem elvégzése után 2005-2007-ben a József Attila Színház tagja volt, majd 2007-2008-ban a Bárka Színházban szerepelt. 2008 és 2018 között a Nemzeti Színház tagja volt. Országos ismeretségre tett szert a Vacka Rádió folytatásos mese hangjáték főszerepével, majd a Valami Amerikában még többen megismerték. Énekes szerepei is különösen figyelemreméltóak. Fellépett többek között Goran Bregoviccsal, a Budapest Klezmer Banddel, Hrutka Róberttel is.  Tompos Kátya több filmben is főszerepet játszott, látható volt a Valami Amerika 2-ben (2008), Poligamyban (2009), a Köntörfalakban (2010), Nőm, nejem, csajomban (2012), Coming outban (2013), Valami Amerika 3-ban (2018) vagy például a Most van most című filmben (2019). 2014-ben Jászai Mari-díjat kapott. 

Tompos Kátya külföldi gyógykezelésének finanszírozására gyűjtést, jótékonysági aukciót, koncertet, gálaestet is szerveztek, az összegyűlt összeg sorsáról később intézkednek – áll a család közleményében.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.