Félelmetes, gülüszemű halak sokkolnak a tengerparton - Fotón a szörny

rémisztő óceán halszörny
Szokatlan külsejű halszörnyet találtak Szingapúr partjainál. Az félelmetes állatot a homokba temetve, arccal felfelé, nyitott szájjal bámult a járókelőkre.

A félelmetes halról készült felvételt egy Dennis Chan nevű férfi osztotta meg az Instagramon, és már több mint 53 millióan látták, 1,2 millióan pedig lájkolták is. A halszörny — ami egy hosszúorrú csillagászhal — kétségkívül az internet sztárja lett.

csillagászhal, szingapúr, félelmetes
Félelmetes hal bámult a homokból a tengerparton Szingapúrban.
Forrás: https://www.instagram.com/untamed_paths/

„Szokatlan és lenyűgöző látványt nyújtanak azok a furcsa halak, amelyek úgy ássák be magukat a homokba, hogy csak a fejük van szabadon. Olyan, mintha a csillagokat bámulnák, pedig gyanútlan prédára várnak” - írta Chan. „Hasonlítanak a kőhalakhoz és a skorpióhalakhoz, ami azt jelenti, hogy mérges tüskékkel is rendelkeznek, amelyek erős fájdalmat okoznak."

Chan különböző szögekből filmezte a lényt egészen addig, amíg a hal el nem kezdett vizet nyelni, és egyre mélyebbre fúrta magát a homokba. A bizarr halat Szingapúr északi partjainál gyakran lehet megfigyelni, jellemzően a homokba temetkezve - csak a szemgolyói kandikálnak ki.

Az internet népe teljesen kiakadt a felvételt látva, sokan azt írták a videó alá, hogy minden bizonnyal meghalnának, ha a tengerparton sétálva egy ilyen szörny bámulna rájuk a homokból.

Az Atlanti-, az Indiai- és a Csendes-óceánban több mint 50 csillagászhal faj található. Van köztük olyan is, az Astroscopus, amely elektromosságot termel.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.