Tárgyak, amelyek tárolására nem a fürdőszoba a legalkalmasabb hely

Bathroom,Interior,With,Stand,For,Displaying,Cosmetics,Or,Product
Shutterstock/Copyright (c) 2024 barinovalena/Shutterstock. No use without permission. - barinovalena
egészség fürdőszoba penész baktérium
Vannak tárgyak, amelyek elhelyezése egyértelmű, az ágynak a hálóban van a helye, a vécékefének a mellékhelyiségben, a tévének a nappaliban. Néhány tárgy elhelyézésére a fürdőszoba tűnik a leglogikusabb választásnak, ám amilyen kézenfekvőnek tűnik, hogy ott kell tárolni, akkora baklövés is.

A fürdőszoba az egyik legtöbbet használt helyiség az otthonunkban. A helyiség, ahol az emberek hajlamosak sok olyan terméket és háztartási cikket is tárolni, ami valójában nem oda való. Miért nem? Mert a fürdőszoba baktériumok táptalaja lehet, és az állandó hőmérséklet-változás és a levegő nedvességtartalma károsíthatja az ott elhelyezett, tárolt dolgainkat. 

fürdőszoba, View,Through,Bathroom,Cabinet,Of,Young,Woman,Taking,Medication,From
Vannak tárgyak, amelyeknek tárolására nem a fürdőszoba a legalkalmasabb hely
Forrás: Shutterstock

Öt dolog, amelynek jobb, ha nem a fürdőszoba az otthona

Bármennyire is vonzó a jól felszerelt fürdőszoba látványa, néhány dolgot muszáj lesz elköltöztetned. 

1. Gyógyszerek 

Ha elolvasod a gyógyszeres dobozon lévő utasítást, azt tapasztalod majd, hogy a legtöbbre azt írták, száraz, hűvös helyen tárolandó. Abban megegyezhetünk, hogy a fürdőszobára egyik sem igaz. A gyógyszereket inkább a hálószobában, egy külön fiókban, vagy a konyha egy, a tűzhelytől távol eső helyén, gyógyszeres szekrényben tárold. 

2. Smink és sminkecsetek

Bár a fürdőszobai tükör tűnik a legalkalmasabb helynek a sminkeléshez, a klíma nem kedvez a sminktermékeknek, legalábbis akkor, ha a minőségmegőrzési idő végéig kitartsanak. A legtöbb terméket szobahőmérsékleten kell tárolni. Az ecsetek a fürdőben ki vannak téve a baktériumoknak, de akár a penészgombáknak is. Fontos, hogy az eszközöket rendszeresen mosd meg meleg, szappanos vízben, és minden sminkterméket pakolj át a hálószobai öltözőszekrénybe vagy gardróbszobába. 

3. Parfümök és borotválkozás utáni arcszeszek

Nyilván az a legkényelmesebb, ha ezek a termékek a fürdőben vannak, ám a legtöbb parfümöt és borotválkozás utáni arcszeszt nem úgy tervezték, hogy ellenálljon a szélsőséges hőmérséklet-változásoknak vagy a fürdőszoba páratartalmának és melegének. A hőnek és a páratartalomnak való kitettség felgyorsítja az oxidációs folyamatot, és parfümjeid gyorsabban elveszíthetik az illatukat. Ezt szem előtt tartva a legjobb, ha ezeket a hálószobában tárolod.

 

4. Törölközők

Fürdőszobaenteriőr-fotókon láthatók gyakran polcra helyezett, gyönyörűen összehajtogatott törölközők, amelyek a többi, a képen elhelyezett tárgyal együtt zen-hatást keltenek, a fürdő a nyugalom szigetének benyomását kelti. Ha szeretnél ilyen fotót a saját fürdőszobádról, készíts, de utána az összes tartalék törölközőt vidd át oda, ahol az ágyneműket tárolod, és ahol nem nedvesedhetnek át, és biztosan nem lesznek dohos szagúak, ami már a penészesedés jele.

5. Elektromos eszközök

A fürdőszobában csak olyan elektromos eszközöket tarts, amelyeket oda is terveztek. Biztosan nem tartozik közéjük sem a hajszárító, sem a hajvasaló, de a rádió, a hajnyíró és egyéb hasonló szerkezetek sem. Nem lehet elégszer elmondani, hogy a fürdőszobában csak vízálló eszközöket használj, zuhanyzás, fürdés közben kerüld az árammal való érintkezést. Az elektromos eszközeidnek is így lesz a legjobb, hiszen a levegő magas páratartalma károsíthatja azokat, és neked is is, mivel a nem kifejezetten vizes környezetbe tervezett eszközök esetén fennáll az áramütés veszélye is. 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.