A halálunk után tényleg tovább nő a körmünk? Ez az igazság

legenda halál A halál után köröm
Az, hogy milyen folyamatok zajlanak a testben a miután meghaltunk, mindig is érdekelte az embereket. Most kiderült az igazság egy népszerű mítoszról: tényleg tovább nő a körmünk a halálunk után?

Elterjedt az a városi legenda, hogy a körmünk és a hajunk tovább nő a halálunk után, ám az igazság nem egészen ez. Egy orvos árulta el, pontosan mi történik ilyenkor.

idős nő, kórház, halál, öreg nő, halálunk után
Tovább nő a körmünk a halálunk után?
Forrás: Shutterstock/

A körmünk tényleg tovább nő a halálunk után?

Sokan hisznek abban a népszerű mítoszban, hogy a körmünk és a hajunk is tovább nő a halálunk után, legalábbis egy darabig. A legendáról most egy orvos rántotta le a leplet a TikTokon. Dr. Myro Figura elárulta, miért alakult ki ez a legenda. 

"A körmök nem nőnek tovább, miután meghaltál. Ez egy optikai illúzió. Azért tűnik úgy, mintha, mert a bőr kiszárad, összezsugorodik és visszahúzódik" - osztotta meg az igazságot az orvos. 

Ez történik veled a halálod után: 10 percig még érzékelsz magad körül mindent

Mindig foglalkoztatta az embereket az, milyen folyamatok is zajlanak a testben, amikor valaki meghal. A szív leállását követően megszűnik a keringés, a testben pedig elindul a bomlás folyamata. De miként is történik mindez, órára lebontva? Most megtudhatod.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.