Az air fryerben készült hagymakarikák tökéletesek: a hagyma pont annyira puha, amennyire kell, a bunda pedig szépen rajta marad, nem válik le. Amikor beleharapsz, a roppanós bunda és a puha hagyma kombinációja igazán ínycsiklandó. Egy igazi sláger az air fryer receptek között.
Az egyszerű air fryer receptek, mint ez a hagymakarika is, gyorsan és könnyedén elkészíthetők, így tökéletes választás, ha valami finomra vágysz, de nem szeretnél órákat a konyhában tölteni. A forrólevegős sütőben készült ételek választéka szinte végtelen, most pedig egy olyan receptet hoztunk, amit ha egyszer megkóstolsz, biztosan nem marad belőlük egy darab sem. Sokkal finomabbak így, mint a sütőben készített változat.
1 nagy édes Vidalia hagyma, ½ hüvelykes karikákra szeletelve (használhatsz más édes hagymát vagy akár sárga hagymát is)
2 nagy tojás
⅔ csésze kefir
⅔ csésze finomliszt
½ teáskanál só
½ teáskanál fekete bors
½ teáskanál fokhagymapor
1 ½ csésze panko zsemlemorzsa
- Hámozd meg a hagymát, majd vágd kb. 1,5 cm vastag karikákra. Válaszd szét a karikákat, tedd őket egy tányérra, majd tedd félre.
- Egy széles, lapos tálban verd fel enyhén a tojásokat a kefirrel, amíg egynemű nem lesz. Egy második tálban keverd össze a lisztet, a sót és a fokhagymaport. A harmadik tálba tedd a panko morzsát.
- Mártogasd meg a hagymakarikákat először a lisztes keverékben, majd a tojásos-kefíres tálban, végül forgasd meg őket a morzsában, finoman nyomkodva rá, hogy jól megtapadjon. Tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és ismételd meg a többi karikával is.
- Melegítsd elő az air fryert 195 °C-ra, majd permetezd le a hagymakarikákat egy kevés olajjal.
- Helyezd a hagymakarikákat egy rétegben az air fryer kosarába vagy tálcájára, és süsd őket 9–12 percig, amíg aranybarnára és ropogósra nem sülnek.
Bár valószínűleg nem marad belőlük, az air fryer recept alapján készült hagymakarikák légmentesen záródó edényben, hűtőben 3-4 napig is elállnak. Le is fagyaszthatod őket – így akár 3 hónapig is megőrzik a ropogósságukat. Fagyasztás előtt terítsd őket sütőpapírral bélelt tepsire, és tedd a mélyhűtőbe 1-2 órára. Ezután már mehetnek a dobozba, így nem ragadnak össze. Ha fagyasztva sütöd őket, 175 °C-ra előmelegített air fryerben 4 perc alatt újra ropogósak lesznek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.