Horoszkópunk megmutatja, milyen betegségünk lehet: 2. rész

Bolygók hatása az egészségünkre - 2. rész
Shutterstock - Tranding art
bolygó hatás egészség
A bolygók állása hatással van az egészségünkre. Ahogy a születésünk pillanatában az égen látható bolygóállások meghatározzák személyiségünk alapjait, úgy azt is, hogy testünk mely területe lehet érzékenyebb az egyes betegségekre. Az asztrológiában vizsgált tíz bolygó különböző tulajdonságokat jelképez, ami az egészségünket is befolyásolhatja.

A csillagjegyek mindegyike megfelel egy-egy testrésznek, ami az egészségünket is meghatározza. Abból, hogy születésünk pillanatában hol álltak az bolygók, megtudhatjuk, hogy mely szerveink lesznek érzékenyebbek, és mely testrészeinket érintik leggyakrabban a betegségek. Ha ezeket megismerjük, sokat tehetünk azért, hogy megelőzzük a betegségek kialakulását, ebben a megfelelő gyógy- és fűszernövények is segítenek. 

Bolygók hatása az egészségünkre - 2.. rész
Bolygók hatása az egészségünkre - 2.. rész
Forrás: Shutterstock

Bolygók hatása az egészségünkre 

6. Jupiter
Test: Hatással van a csontvelőre és a vörösvértest-termelésre, valamint a szénhidrát-, cukor- és zsírháztartás működésére. A csípő- és medencetájék, a comb, a keresztcsont, a vénák és a máj tartozik még hozzá.
* Ez a Nyilas és a Halak uralkodó bolygója. A Nyilas betegségei: aktív életmódja miatt könnyen szenvedhet lábtörést, idősebb korában pedig reuma fenyegeti. Ha elveszti optimizmusát, az életereje is csökken. (Halak jellemzői a Neptunusznál)
• Gyógy- és fűszernövényei: Martilapu, mályva, menta, zsálya, kövirózsa, gyermekláncfű, fahéj.
Lélek: A nagy szerencse bolygója, a sorsszerű fordulatokat, a csodás véletleneket társítják hozzá. A terjeszkedés, a gyarapodás, a hit, az optimizmus jelölője. A horoszkópban játszott szerepe meghatározza életünk alapvető irányát.

7. Szaturnusz
Test: A csontok, a fogak, az ásványi anyagcsere-forgalom, vagyis az esetleges meszesedésre és kövesedésre is hatással van. Emellett a bőr, az ízületek, a lép és a fül is ehhez a bolygóhoz tartozik. 
* Ez a Bak uralkodó bolygója. Sok problémája lehet a térdével, valamint a fogaival. Az ízületekkel kapcsolatos betegségek is végigkísérhetik az életét.
• Gyógy- és fűszernövényei: Kömény, cékla, zsurló, orbáncfű.
Lélek: A nagy tanítónak is nevezik. A sors, a karma bolygója, a felelősséget, a fegyelmet, a korlátozást jelképezi. Próbatételeken keresztül vezet rá az önismeret, a fejlődés útjára, melyről a horoszkópbeli helyzete árulkodik. A szülői házat, a felettes ént, a lelkiismeretet jelképezi.

8. Uránusz
Test: A vegetatív- és a központi idegrendszer, az agykéreg és az agyhártya, a vérkeringési rendszer, az alsó lábszárak és a boka tartozik ehhez a bolygóhoz. A gerinc felső része, valamint a gerincvelő idegi funkciója. Emellett a görcsöket előidéző szervek és a tobozmirigy tartozik hozzá. 
* Ez a Vízöntő uralkodó bolygója. Az idegi túlterhelés akár álmatlanságot is okozhat nála, és időnként egy-egy bokaficam is megnehezítheti a mindennapjait. Idősebb korában a csontritkulás a legjellemzőbb betegsége.
• Gyógy- és fűszernövényei: Bodza, komló, ökörfarkkóró.
Lélek: Az eredetiség, a találékonyság, a zsenialitás, az asztrológia, az okkultizmus bolygója. Kiszámíthatatlanságot, hirtelen cselekvést, ösztönös megérzéseket és erős impulzusokat jelöl a személyes életútban.
9. Neptunusz
Test: Az alvásközpont, a látóidegek, a nyirokháztartás, a lábfej és a lábujjak tartoznak hozzá. Emellett az elme- és idegbetegségek is a bolygóhoz kapcsolódnak.
* Ez a Halak uralkodó bolygója a Jupiter mellett. A lábfején gyakran alakul ki bütyök vagy tyúkszem, baleset közben is többnyire ez a testrésze sérül. A nyirokrendszere érzékeny, így fontos odafigyelnie a méregtelenítésre.
• Gyógy- és fűszernövényei: Csipkebogyó, golgotavirág,
zuzmó, legyezőfű.
Lélek: A tudatalatti, az álmok, a kreativitás, az illúzió, a fantázia tartozik hozzá. A feltétel nélküli szeretet képességének jelölője, ugyanakkor horoszkópbeli helyzete utalhat befolyásolhatóságra, önámításra is.
10. Plútó
Test: Az általános regenerálódási képesség, a nemi működés és a szervezet rejtett tartalékai tartoznak hozzá. Emellett az arc-, homlok- és orrüregek.
* Ez a Skorpió uralkodó bolygója a Mars mellett. Fokozott hajlama van a felfázással és a szaporítószervekkel kapcsolatos problémákra.
• Gyógy- és fűszernövényei: Csalán, bazsalikom, fokhagyma.
Lélek: A túlvilág, az átalakulás, az elmúlás és az újjászületés bolygója. A megszállottság, a hatalommánia, az irányítás is hozzá tartozik. Az újrakezdés, a gyökeres változások bolygója, mely előbb földig rombol mindent, hogy annak helyén valami új épülhessen.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.