Időjárás: lecsap a hőség ebben a két vármegyében, piros riasztást adtak ki

időjárás Riasztás meleg nyár
Ha azt hittük, hogy elmúlt napokban meleg volt, akkor tévedtünk. A hőség pénteken és szombaton tetőzik a vasárnap hajnalban érkező hidegfront előtt.

Magas középhőmérséklet miatt harmadfokú, azaz piros riasztást adott ki június 21-én hajnalban a Hungaromet Zrt. Bács-Kiskunban és Csongrád-Csanád vármegyében lesz a legmelegebb.

időjárás, hőség,
Tetőzik a hőség: ebben a két vármegyében lesz a legmelegebb
Forrás: met.hu

Pénteken a napi középhőmérséklet az Északi-középhegységben és a Nyírségben 25 fok alatt marad, míg az ország nagyobb részén 27 fok körül, a Dél-Alföldön helyenként 29 fok környékén alakul. Változó vastagságú és mennyiségű fátyolfelhőzet, illetve szaharai por szűri, zavarja a napsütést. Emellett az ország északi, északkeleti harmadán az alacsonyabb szintű felhőzet fokozatosan csökken, gomolyosodik. Csapadék estig általában nem lesz, de a nyugati, délnyugati határvidékre már estefele kis eséllyel besodródhat zápor, zivatar. A keleties irányú szél elkezd déli irányba fordulni és helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 30 és 38 fok között várható. A déli országrészben lesz a legmelegebb. Késő estére 22 és 31 fok közé hűl le a levegő - írja az előrejelzés.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.