Felhőkarcoló tetejére épített milliárdos kastélyt egy férfi, de valószínűleg sosem költözik be

3d,Architectural,Illustration,Of,A,Modern,Apartment,Complex,Night,View.
Shutterstock - JIN Architects
kastély India felhőkarcoló
Lenyűgöző, 120 méter magas felhőkarcoló tetejére épített egy gyönyörű kastélyt egy férfi, bár állítólag soha nem tette be a lábát az épületbe. A kastélyt a washingtoni Fehér Ház ihlette, viszonylag könnyen felismerhetők a hasonlóságok a két épület között.

Nem mindennapi célt tűzött ki maga elé az indiai milliárdos: egy 120 méter magas felhőkarcoló tetejére húzta fel kastélyát, amelyet a Fehér Ház ihletett. Bár az épület már készen áll arra, hogy belakják, a tulajdonos állítólag még nem tette be a lábát az épületbe.

kastély
120 méter magas felhőkarcoló tetejére épített kastélyt a milliárdos
Forrás: Instagram/sriharikaranth

Kastély egy 120 méter magas felhőkarcoló tetején

A legtöbb ember, ha egy hatalmas építkezésre szánja el magát, biztosan minden idejét ott tölti vagy legalábbis kerít rá alkalmat, hogy meglátogassa a helyet, pláne, ha az épület egy 120 méter magas felhőkarcoló tetején helyezkedik el. Azonban a tulajdonos, az üzletember Vijay Mallya, nem tölti sok időt Bengaluruban, Indiában található lakhelyén. Valójában az épület befejezése óta nem járt arra. Pedig a környezet lélegzetelállító, gyönyörű kert, terasz, medence és helikopterleszálló is helyet kapott a 120 méter magas felhőkarcoló tetején. 

Bár azt gondolhatnánk, hogy Mallya birtokolja az összes lakást a felhőkarcolóban, a 3700 négyzetméteren fekvő kastélyon kívül más ingatlan nem áll a tulajdonában. Irfan Razack, a Prestige Estates Projects elnöke, amely részt vett a torony fejlesztésében, így nyilatkozott a projektről: 

Kihívás volt a kastélyt ilyen magasságban egy hatalmas konzolon megépíteni, de biztosítottuk, hogy pontosan úgy építjük meg, ahogyan azt elképzelték. Ez egy összetett szerkezet, és a befejező munkálatok folyamatban vannak

Mallyának azonban nyomos oka van arra, hogy nem utazik Indiába. Mint kiderült azután menekült el az országból, hogy több mint egymilliárd dolláros adósságot halmozott fel, így megvan rá az esély, hogy a kastély egy jó darabig üresen fog állni. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.