Kína leghíresebb természetes vízesésről kiderült, hogy kamu

A Yountai park vízeséséről kiderült, hogy nem éppen természetes
Xinhua via AFP/Xinhua News Agency - Xinhua via AFP
csalódás kína vízesés
Szép, csak éppen nem természetes. Kellemetlen felfedezést tett egy túrázó Kína egyik legmagasabb vízeséséről...

A kínai Honan tartomány közepén található a Yuntai-hegy, amely híres a 312 méter magas vízeséséről. Azonban erről a csodás képződményről kiderült, hogy nem éppen természetes...

Turisták a Yuntai parkban, ahol a vízesés is található, Kína
Turisták a Yuntai parkban, ahol a vízesés is található
Forrás: Xinhua via AFP/Xinhua News Agency

Hatalmas botrányt keltett a kínai vízesés

Rengeteg turista látogat el a Yuntai vízeséshez, amely a maga 312 méteres magasságával Kína legmagasabb megszakítás nélküli vízesése. Amikor azonban az egyik túrázó felmászott a forráshoz, szörnyű felfedezést tett.

 "Sok viszontagságon keresztül eljutottam a Yuntai vízesés forrásáig, csak hogy lássak egy csövet"

 - írta a videóhoz az illető. Ez azt jelenti, hogy a vízesés nem éppen természetes... A felfedezés hatalmas felháborodást keltett, de természetesen erre is van magyarázat. A park dolgozói beismerték, hogy végeztek egy kis fejlesztést annak érdekében, hogy a turisták a száraz évszakban is megcsodálhassák a vízesést. 

Yuntai vízesés, Kína
Yuntai vízesés, Kína - Jól látható, hogy egy csőből érkezik a víz
Forrás: douyin

Akkora botrány tört ki, hogy a helyi önkormányzat tisztviselőit kiküldték a parkba, hogy vizsgálják meg a vízesést. Végül állítólag arra kérték a park üzemeltetését, hogy vonják le a tanulságot az esetből, és a jövőben minden fejlesztésről előre tájékoztassák az embereket. Azt is elárulták, hogy a csövön érkező víz forrsávíz. Míg sokan megelégedtek a magyarázattal, másokat nem nyűgözött le a megoldás. "Nem tiszteli a természet rendjét, és nem tiszteli a turistákat" - írta egy Weibo-felhasználó.

Koporsók borítják a sziklafalakat: hátborzongató látványt nyújtanak a függő sírkertek Ázsiában

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.