A leander tápoldatozása: ezzel a trükkel ontani fogja a virágokat

Pink,Leander,,Its,Scientific,Name,Is,Nerium,Oleander leander
Shutterstock/ - belizar
kert tápoldat leander
Ha azt szeretnéd, hogy az leandered igazán gyönyörű legyen, akkor bizony tápanyagot kell pótolni. A legjobb tápoldat pedig a te konyhádba is ott van, de sajnos a legtöbbször a kukában végzi.

A leandert tápoldatozni kell, ha azt akarjuk, hogy sok virágot hozzon. A cserepes növények kevesebb tápanyaghoz jutnak, mint kiültett társaik, ezért nekünk kell gondoskodnunk a megfelelő táplálékpótlásról. Ehhez nem kell drága műtrágya a kertészeti áruházakból, csak gyűjtögesd a kávézaccot!

leander
A leander meghálálja a kávézaccot, rengeteg virág lesz rajta.
Forrás: Forrás: Shutterstock

Mi a legjobb műtrágya a leander számára?

A leander tápoldatozását már tavasszal érdemes elkezdeni (két-három hetente), hogy meginduljon a növekedési fázis.A legjobb szerves trágya a növény számára a kávézacc, ami rengeteg, a növények számára nélkülözhetetlen ásványi anyagot tartalmaz. Nem szabad azonban csak úgy a cserépbe tenni, az túl tömény lenne, fel kell oldani az öntözővízben, és ezzel meglocsolni a virágokat — így elkerülhetjük a túltrágyázást.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.