Lucy Letby, a csecsemőgyilkos történetéből készítene sorozatot a népszerű író

***EXCLUSIVE***
NORTHFOTO/© Chester Standard / SWNS.com - Chester Standard / SWNS.com
sorozat Lucy Letby csecsemőgyilkos
A becsület védelmében című sorozatdráma írója televíziós drámát készítene Lucy Letby, a csecsemőgyilkos történetéből. Jed Mercurio már azt is tudja, hogy mely színésznőket kérné fel a főszerepre.

A 33 éves Lucy Letbyt gyilkos nővérként ismerhette meg a világ. Az ápolónőt 7 újszülött meggyilkolása és további 6 gyermek ellen elkövetett gyilkossági kísérlet miatt tölti életfogytig tartó börtönbüntetését. Brutális története megihlette a népszerű írót, Jed Mercuriot, aki drámasorozatban mutatná be a csecsemőgyilkos életét.

Lucy Letby
Lucy Letby történetéből sorozat készül
Forrás: Getty Images

Lucy Letby története

Az egykori nővért tavaly augusztusban ítélték életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték. A róla készülő sorozat célja, hogy felhívja erre a megdöbbentő történetre a figyelmet és feltárja, hogyan sikerülhetett ennyi ideig titokban tartani ezeket a szörnyűségeket. Mercurio a drámát két A-listás színésznővel képzeli el, Sophie Turner és Jodie Comer személyében. 

Egy ismert nevet megszerezni Letby szerepére segítene a sorozatnak abban, hogy megkapja a megérdemelt figyelmet, de ez nem egy könnyű szerep

A csecsemőgyilkos ápolónő nem nyugszik: kiderült, mire készül

A 34 éves Letby nem sokkal a 2023 augusztusi tárgyalásának befejezése után kérte, hogy fellebbezhessen az ítélet ellen, de a bíróság nem adott erre engedélyt. Most három magas rangú bírótól kérte, hogy egy, a londoni fellebbviteli bíróságon tartott újabb tárgyaláson engedélyezzék számára ezt.  A The Guardian szerint Letby hétfőn videóhíváson keresztül jelent meg a meghallgatáson Victoria Sharp, Justice Holroyde és Justice Lambert bírák előtt. A volt ápolónő négy fellebbezési jogalapra hivatkozva adta be a kérelmét, és elmondta azt is, hogy szerinte a korábbi tárgyalásán a bíró tévesen utasította el a jogi csapat által benyújtott kérelmeket. Mindettől függetlenül azonban június 10-én megkezdődik Letby újabb tárgyalása a manchesteri koronabíróságon, egy gyilkossági kísérlet újratárgyalására kerül sor. Mivel fennáll az esküdtek befolyásolásának veszélye, a média egyelőre nem hozhatja nyilvánosságra a mostani fellebbviteli tárgyalás részleteit.
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.