Papírzsepis lett a ruhád a mosásban? Így távolíthatod el róla könnyedén

Forrás: Shutterstock/Patryk Kosmider -
tippek-trükkök papírzsepi mosás
A gondos odafigyelés ellenére is előfordulhat, hogy a kimosott ruhák zsebében benne marad a papírzsepi. Megmutatjuk, hogyan tüntetheted el az anyagról a maradványokat.

Mit tegyünk, ha a papírzsepit is kimostuk a ruhákkal? Megmentheted a helyzeted, ha megfogadod a tippjeinket.

mérges nő, ideges, papírzsepis
Ne aggódj, a papírzsepis ruhák is menthetők - illusztráció 
Forrás: Shutterstock
  • Ne tegyük vissza a gépbe

Habár jó ötletnek tűnhet, hogy azonnal vissza is dobjuk a papír zsebkendővel ellepett ruhákat a gépbe, ne mossuk ki újból őket. Ettől ugyanis a zsebkendő darabkák még inkább beleragadhatnak az anyagba.

  • Rázzuk ki a ruhákat

Az sem jó megoldás, ha így ahogy van, hagyjuk megszáradni az anyagot. Ehelyett inkább rázzuk ki a ruhákat addig, amíg vizesek, és ezzel igyekezzünk minél több szösztől megszabadulni. Ezt követően várjunk, amíg teljesen megszáradnak, majd ismét rázzuk ki őket.

  • Távolítsuk el a nagyját

A makacs szöszök várhatóan ezután is megtalálhatók lesznek a ruhákon. Ezért a következő lépés, hogy enyhén benedvesített tenyérrel söprögessük át az anyagot, hogy a még rajta maradt nagyobb zsebkendő darabokat eltüntessük. Ezt követően vegyünk elő egy puha köröm-, illetve ruhakefét és szedjük le nagyját a szöszöknek.

  • Csodákra képes a henger

A még ruhákon lévő, apró maradványokat állatszőr és hajszálak eltávolítására használt hengerrel is leszedhetjük. Szerencsére ez sok háztartásban megtalálható, azonban, ha nem áll a rendelkezésünkre, a legtöbb drogériában beszerezhetjük.

  • Mire lehet jó a ragasztó

Amennyiben nem szeretnénk hengert használni, akkor egy széles ragasztószalag is a segítségünkre lehet. Ebben az esetben tekerjünk körbe vele egy hajkefét, majd óvatos mozdulatokkal szedjük le a zsebkendőből megmaradt szöszöket a ruhákról. Farmerhez használjunk erős ragasztószalagot, azonban a finom anyagok esetében válasszunk gyengébbet.

  • Ezeket is bevehetjük

Ha finomabb anyagú ruhába, például pulóverbe tapadtak bele a zsebkendő darabok, akkor száraz, antisztatikus törlőkendővel is leszedhetjük őket. Emellett használhatunk elemes szöszborotvát is, amivel a legkisebb és legragaszkodóbb bolyhokat is eltávolíthatjuk. Végül ne feledkezzünk meg a mosógépről sem. Törölgessük át egy mikroszálas ronggyal a dobját, hogy megszabaduljunk a gépben maradt papír zsebkendő daraboktól.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.